Hvordan komprimere DAT filer

En DAT fil lagrer vanligvis data informasjon som et program trenger for å kjøre. For eksempel kan et planprogram lagre datoer, tidsplaner og oppgaver i sin DAT-fil. Fordi disse filene typisk bestå av tekst, er de vanligvis ganske liten. Imidlertid kan komplekse programmer med tusenvis av poster, som for eksempel en kundeservice database, produsere DAT-filer som er for store for praktisk oppbevaring og håndtering. Heldigvis er det mange muligheter finnes for å komprimere slike filer i mindre arkiver.

Bruksanvisning

1 Bla gjennom en online komprimering verktøyet som Nippy Zip (se Ressurser). Fordi du laste opp DAT-filen og behandle det helt på nettstedet, unngår du å laste ned et program som tar opp plass på systemet, og kan inneholde farlige virus. Området kan zippe opp til 10 filer, men er begrenset til en maksimal filstørrelse på 5,024KB. Zip-filer vises som en link på nettsiden som du kan laste ned på nytt. Eller du kan be området for å automatisk sende filen til en hvilken som helst e-postadresse.

2 Last ned, installere og kjøre et gratis verktøy som 7-Zip (se Ressurser), som fjerner eventuelle filstørrelse begrensninger og krever ikke en Internett-tilkobling for å kjøre. Det er derfor nyttig for steder hvor web-tilgang er utilgjengelig for eksempel inne i et flyselskap hytte. Programmet komprimerer fem formater, inkludert sin proprietære 7z, som CNET varsler som 40 prosent mindre enn en tilsvarende zip-arkiv. En inkludert og omfattende filbehandler håndterer mapper og filer uten å avslutte programmet. Mye av koden er åpen kildekode, slik at kunnskapsrike programmerere til å tilpasse verktøyet til spesifikke brukerbehov.

3 Kjøp og kjøre et kommersielt program som WinZip (se Ressurser), som har en Båndet modellert på Office 2010 og støtter over 15 komprimeringsformater, inkludert sin proprietære ZIPX. For større sikkerhet, kan du passordbeskytte arkiver og få dem automatisk ødelagt etter behandling, gjennom Department of Defense protokoller. Automatisk sikkerhetskopiering kan lagre filer på CDer og DVDer, eller sende dem til en e-postadresse. Og hvis du legger til selv utvinning til arkivet, trenger mottakerne ikke trenger en dekompresjon program. Bare å klikke på filen trekker automatisk originalen.