Hvordan komprimere filer og Shrink Size

Hvordan komprimere filer og Shrink Size


Internett-brukere som deler filer trenger ofte å komprimere dem. Komprimere en fil krymper størrelsen på filen. E-postbrukere kan ha behov for å komprimere en fil hvis det er større enn den maksimale størrelsen på vedlegg. Nettstedet eiere kan også redusere bruken av nettstedet båndbredde ved å komprimere ned filer. De som ønsker å krympe størrelsen på filene kan bruke komprimering programvare, men noen operativsystemer har også funksjoner for å komprimere filer.

Bruksanvisning

Ved hjelp av WinZip for å komprimere filer

1 Last ned WinZip komprimering verktøyet. Følg nedlasting og installasjon. Programvaren vil åpne opp automatisk etter installasjon.

2 Plasser filene som skal presses på datamaskinens skrivebord. Plassere dem der gjør det enkelt å finne dem under komprimering prosessen.

3 Klikk "Ny" for å starte kompresjonsprosedyren. Se etter "Opprett i:" drop-down boks på toppen. Klikk på pilen til høyre for feltet for å få det til å falle ned og vise forskjellige mapper på datamaskinen. Klikk på "Desktop" -mappen. WinZip programvare vil plassere en mappe på skrivebordet for å holde de komprimerte filene. Gi filen et navn nederst, og klikk på "OK" -knappen.

4 Finn filene som skal komprimeres ved å velge "Desktop" i "Legg til" vinduet som dukker opp etter lagre filen. Innholdet i skrivebordet vises i vinduet. Klikk på filen for å være komprimert og klikk på "Legg til" knappen. Brukeren kan også velge og legge til flere filer. Verktøyet vil legge de komprimerte filene til tidligere opprettet mappe på skrivebordet.

Ved hjelp av operativsystemet funksjoner for å komprimere filer

5 Høyreklikk med pekeren på skrivebordet og deretter sveve over "Nye" alternativet når du bruker Windows XP. Klikk på "Komprimert (zippet) mappe" og navn og lagre mappen. Dra og slipp filene som skal komprimeres til den mappen. Datamaskinen vil automatisk krympe størrelsen på filene når brukeren slipper dem i denne mappen.

6 Høyreklikk på filen som skal komprimeres når du bruker Windows Vista eller Windows 7. Hold markøren over "Send til" og klikk deretter på "Komprimert (zippet) mappe" alternativet. Datamaskinen vil automatisk opprette en mappe for filen og komprimere den. Brukeren kan høyreklikke på mappen og gi den et nytt navn ved å klikke på "Gi nytt navn" alternativet.

7 Velg filen eller mappen som skal komprimeres når du bruker Mac OS-operativsystemet. Høyreklikk på den valgte filen eller mappen, og klikk deretter på "Create Archive" alternativet for å komprimere filen eller mappen. Legg merke til at eldre versjoner av Mac OS må kanskje bruke komprimering programvare. Søk etter "hvordan å komprimere filer i Mac" i en søkemotor for å finne kompatibel programvare.

Hint

  • Organiser alle komprimerte filer i en mappe på skrivebordet. Navn mappen "komprimerte filer" og bruke den til å lagre alle komprimerte filer.
  • Ikke flytt komprimerte filer fra sine mapper når du bruker Windows 7 eller Vista. Fjerne dem dekomprimerer filene.