Hvordan komprimere gamle filer Med en Windows Server

Hvordan komprimere gamle filer Med en Windows Server


Det er alltid lurt å holde serverharddisker ryddig med så mye ledig plass som mulig. Det er mulig å komprimere gamle og sjelden brukte filer for å frigjøre mer plass.

Windows Server 2000 og alle senere versjoner av Microsofts server operativsystemer har tatt et nyttig verktøy, kjent som Diskopprydding, som sletter unødvendige midlertidige filer og gir muligheten til å komprimere gamle filer.

Diskopprydding-verktøyet installeres automatisk sammen med serveroperativsystem.

Bruksanvisning

1 Logg på din serveren ved å bruke ditt brukernavn og passord administrator. Det er best å utføre denne prosedyren utenom normal arbeidstid for å ikke påvirke ytelsen til nettverket.

2 Gå til Windows "Start" -menyen. Som standard er dette finnes nederst til venstre hjørne av skjermen. I Windows Server 2008, er Start-menyen er merket med et grafisk flaggikon i stedet for ordet "Start".

Gå til "Tilbehør" og deretter "Systemverktøy", og velg "Diskopprydding". Velg ønsket stasjon, som vanligvis vil være systemet (C) stasjonen.

Verktøyet vil beregne hvor mye plass kan blitt gjort tilgjengelig på stasjonen. Dette kan ta litt tid og kan synes å steile. Når beregningen er fullført, vil en dialogboks med en liste over alle elementene som kan slettes for å frigjøre plass på harddisken.

Nederst på denne listen vil være et alternativ til «Komprimer gamle filer", sammen med den estimerte diskplass som vil bli slettet ved å utføre denne operasjonen.

3 Kryss av "Komprimer gamle filer" boksen og klikk "OK." Renseprosessen vil starte og kan ta en betydelig mengde tid å fullføre, avhengig av antall gamle filer å komprimere. Diskopprydding vindu vil automatisk lukkes når prosessen er fullført.

Hint

  • Komprimering av gamle filer vil ikke hindre filene fra å bli åpnet. Hvis det er nødvendig filene i fremtiden, vil operativsystemet trenger å dekomprimere dem før bruk. Denne prosessen skjer automatisk.
  • Det er tilrådelig å kjøre Diskopprydding regelmessig, kanskje på en månedlig eller kvartalsvis.