Hvordan konfigurere en intern statisk IP-adresse

Hvordan konfigurere en intern statisk IP-adresse


De fleste nettverk har DHCP installert, som dynamisk tildeler IP-adresser til datamaskiner. Men noen datamaskiner på nettverket, for eksempel servere og rutere, krever en statisk IP-adresse. Av denne grunn har Microsoft Windows en innstilling som lar deg tilordne en statisk IP-adresse på en maskin. Du må ha en DNS og gateway fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren. Disse innstillingene vedvarer på datamaskinen selv når du starter maskinen.

Bruksanvisning

1 Høyreklikk på "Network Places" og velg "Properties". For eldre versjoner av Windows, er dette ikonet merket "maskiner."

2 Høyreklikk på ikonet merket "Lokal tilkobling" og velg "Properties". Dette åpner vinduet Egenskaper for nettverkskortet.

3 Klikk på "TCP / IP" ikonet i listen over protokoller. Klikk på "Properties" for å åpne IP-adressen konfigurasjonsvinduet.

4 Velg "Bruk følgende IP-adresse" alternativet. I tekstboksene som viser, angi den statiske IP-adresse, standard gateway og nettverksmasken. Disse verdiene er tilgjengelige fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren hvis det er et lokalt nettverk.

5 Angi IP-adressene DNS server. Disse innstillingene er også tilgjengelige fra Internett-leverandøren eller nettverksadministratoren. Klikk på "OK" -knappen. Start maskinen på nytt for at endringene skal tre i kraft.