Hvordan Konstruer en Histogram i Microsoft Excel

Hvordan Konstruer en Histogram i Microsoft Excel


Et histogram er et statistisk verktøy som gir en visuell representasjon av en spredning av data. Histogrammet er nyttig for å vise dataene du vil kategorisert. For eksempel, hvis du gjennomfører en undersøkelse for å finne ut de mest populære kjole størrelser, kan du finne det nyttig å se et diagram som tydelig viser hvilken kjole størrelser som er mest populære. De vertikale stolpene i histogrammet vil forlate deg med ingen tvil om hva som er den mest populære - og som er den minst populære - kategori i dataene.

Bruksanvisning

1 Klikk på "Data" -fanen i Excel 2007 eller "Verktøy" -kategorien i Excel 2003.

2 Klikk på "Data Analysis".

3 Velg "Histogram" fra listen, og trykk deretter på "OK".

4 Fortell Excel hvor dataene er ved å skrive inn et område i "Input range" boksen. For eksempel, hvis dataene er i kolonne A2 til A11, type "A2: A11" inn i boksen. Hvis du har lagt inn dine egne bin verdier (et utvalg av data for kolonnene), angir plasseringen av dataene i "Bin verdier" boksen i samme format. For eksempel, hvis hyllene er plassert i B2 til B5, skriv "B2: B5" i bin verdier boksen.

5 Sjekk "Chart Output" -boksen, og trykk "OK". Excel setter et histogram inn i regnearket.

Hint

  • Sørg for at du skriver inn tallverdier i kolonnen (for eksempel 2,3 eller 4) i stedet for skrevne ord (slep, tre, fire). Histogrammet verktøyet fungerer ikke med skriftlige tall.
  • Histogrammet velger sine egne BIN tall (kjeder for kolonnene) automatisk, men hvis du ønsker å legge inn din egen i trinn 4, skriv verdiene i en kolonne ved siden av dine data.