Hvordan konvertere en Microsoft Works regneark til Excel

Hvordan konvertere en Microsoft Works regneark til Excel


Konvertering av et Microsoft Works regneark til Excel er ikke så komplisert som det kan høres. Måten filen er konvertert kan variere avhengig av den aktuelle versjonen av Microsoft Works, med versjon 2.0 og tidligere som krever en litt annen prosess enn de nyere versjonene. Men begge disse metodene er like og begge er en ganske grei og enkel prosess.

Bruksanvisning

For Microsoft Works versjon 2.0 eller tidligere

1 Åpne Microsoft Excel. Gå til "Fil" og "Open" og åpne regnearket som skal konverteres.

2 Gå tilbake til "File", men denne gangen klikk "Lagre som". Når "Lagre som" dialog boksen vises, finn rullegardinmenyen for "File Type".

3 Finn en Microsoft Excel (XLS) filtypen fra rullegardinmenyen, og klikk på "OK" -knappen. Regnearket er nå lagret som en Microsoft Excel-fil.

For Microsoft Works versjon 3.0 eller nyere

4 Åpne opp Microsoft Works regneark som må konverteres. Gå til "File" og klikk "Lagre som". Når "Lagre som" dialogboks vises, finn nedtrekksmenyen for "File Type".

5 Bestem hvilke kompatibel filtype å bruke. De kompatible filtyper er: Works for Windows 2.0 (WKS) eller Excel 4.0 / 5.0 (XLS). Filtypen bør være basert på hva som kommer til å bli ferdig med regnearket. Hvis regnearket er bare kommer til å bli jobbet på i Excel fra dette punktet, velger Excel 4.0 / 5.0 (XLS) alternativet. Men hvis regnearket vil fortsette å bli åpnet og jobbet på både Works og Excel, velger Works for Windows 2.0 (WKS) format i stedet.

6 Gjør utvalg fra rullegardinmenyen, og klikk på "OK" -knappen for å lagre det nye formatet. Deretter lukker helt lukke ut regneark og Microsoft Works, og re-åpne den samme filen i Microsoft Excel.

Hint

  • Husk å lagre filer med filnavn og på et sted som både kan være lett husket.
  • Alltid lagre ofte når du arbeider med et regneark for å unngå å miste arbeid.