Hvordan konvertere en USB-kabel for å kjøre en Ata IDE-enhet

Hvordan konvertere en USB-kabel for å kjøre en Ata IDE-enhet


Harddisker utgitt før utviklingen av SATA (Serial ATA) brukes PATA (Parallell ATA) teknologi. PATA-enheter blir ofte omtalt som ATA eller IDE. ATA / IDE-harddisker overføre data med hastigheter på opptil 133 MB / s (megabyte per sekund).

Eksterne harddisker tillate interne harddisker muligheten til å koble til bærbare og stasjonære datamaskiner via et USB-grensesnitt. Men du trenger ikke å installere IDE harddisk i en innhegning for å koble den til en USB-port. IDE-til-USB-adaptere har en ATA / IDE-grensesnittet på den ene enden og en USB-grensesnitt på den andre. Noen IDE-til-USB adaptere har en USB-kabel pre-loddet til adapteren.

Bruksanvisning

1 Ta kortet ut av emballasjen. Sett 40-pinners kontakt på forsiden eller siden av adapteren inn i 40-pinners port på baksiden av IDE harddisk. Snu adapteren opp ned og sett kontakten hvis kortet ikke klarer å passe inn disken på første forsøk.

2 Fjern adapterens strømforsyningen ut av emballasjen. Sett de fire-pin perifere strømkabelen inn i riktig spor på baksiden av IDE / ATA harddisk.

3 Sett den andre enden av strømkabelen til en ledig stikkontakt. Sett den ene enden av USB-kabelen inn i USB-grensesnittet på adapteren. Sett den andre enden av kabelen inn i en USB-port på datamaskinen.

4 Installer på datamaskinen noen programvare følger med adapter. Høyreklikk på "Start" og velg "Åpne Windows Explorer" fra kontekstmenyen.

5 Dobbeltklikk på stasjonsbokstaven knyttet til IDE / ATA harddisk for å få tilgang til filene på disken.

Hint

  • Ikke ta harddisken før du berører en metallisk overflate for å jorde deg selv. Statisk elektrisitet kan permanent skade stasjonen.