Hvordan konvertere MP3-filer til andre lydformater

MP3-format kan du lagre nær CD-kvalitet musikk på datamaskinen din som komprimerte lydfiler. MP3 opptar langt mindre diskplass sammenlignet med ukomprimerte formater som WAV, FLAC og AIFF. Du kan også konvertere MP3-filer til andre lydformater hvis du støter på programmer eller medieenheter uforenlig med MP3. Bruke lyd konvertering programvare for å re-kode din MP3 til WAV, WMA, Ogg Vorbis eller en av de mange andre typer lydfiler.

Bruksanvisning

1 Installer AVS Audio Converter fra AVS4YOU nettstedet. Dette freeware lyd konvertering program lar deg konvertere MP3-filer til WAV, M4A, FLAC, WMA, AAC, Ogg Vorbis, MP2 eller AMR-format. Det inkluderer en batch-modus for å konvertere flere filer samtidig. Trykk på "Legg til fil" knappen og finn MP3 du ønsker å konvertere. Klikk på den aktuelle kategorien for hva slags type fil under "formater" -menyen. For eksempel, klikk på "WAV" -kategorien for å konvertere MP3 til en ukomprimert WAV-fil. Klikk på "Profil" drop-down menyen og velg den ønskede kvaliteten på utdatafilen. Klikk på "Browse" ved siden av "Output Folder" og velg reisemålet for den konverterte filen. Klikk på "Konverter nå!" å starte konverteringsprosessen.

2 Installer Foobar2000. Dette freeware converter program fungerer som en lydavspiller og støtter MP3, WAV, AIFF, Ogg Vorbis, FLAC og andre komprimerte og ukomprimerte lydformater. Klikk "Fil" og "Open" i Foobar2000, og finn MP3-filen du vil konvertere. Høyreklikk på filen og velg "Konverter til" fra "Konverter" sub-menyen. Klikk "Koding Preset" og velg ønsket format fra listen over alternativer. Klikk på ellipse (...) ved siden av "Encoding Preset". Bruk "Kvalitet" slide bar som ser ut til å justere innstillingene for kvalitet for den konverterte filen. Klikk på "Konverter" for å starte konverteringen. Foobar2000 vil be deg om å velge et mål for den konverterte filen.

3 Last ned iTunes. Apples gratis musikkavspilling programmet støtter MP3, WAV, AAC og AIFF-fil konvertering. I Windows klikker du på "Rediger" og deretter "Preferences" i iTunes. Hvis du bruker en Mac, klikk på "iTunes" og deretter "Preferences". Klikk på "General" -knappen under "Innstillinger", velg deretter "Import Settings". Klikk på "Import Bruke" drop-down menyen og velg ønsket format for den konverterte MP3-fil. Dra og slipp MP3-filen til iTunes-spillelisten, høyreklikke på filen, velg "Advanced" og velg ønsket format for å begynne å konvertere MP3.

Hint

  • Konvertering en MP3 til et annet komprimert lydformat som WMA, Ogg Vorbis eller MP2 vil forringe filens lydkvalitet.
  • Ifølge Recording Industry Association of America (RIAA), er det ulovlig å distribuere konverterte MP3-filer som inneholder opphavsrettsbeskyttet materiale, enten online eller på plate, uten tillatelse fra opphavsrettsinnehaveren.