Hvordan konvertere VCD fil til MPEG-format

En VCD eller video Compact Disk er en video og lydfil som er brent på en CD. Fordi dette er et format som er egnet for en CD, er videokvaliteten bare litt bedre enn en VHS-kassett. Til tross for dette tapet av kvalitet, VCD filer er fortsatt i stand til å bli spilt på nesten alle DVD-spillere. MPEG-filer, på den annen side, er komprimerte VCD filer og er ikke i stand til å bli spilt på DVD-spillere. MPEG er et vanlig format for visning av videoer på en datamaskin. Konvertering VCD til MPEG tar ingen tid i det hele tatt, og krever ingen spesielle programmer for å gjøre det.

Bruksanvisning

1 Finn dine VCD filer på datamaskinen din. Skriv inn filnavnet i søkefeltet hvis du er usikker på hvor filen er lagret. Åpne mappen for VCD fil. Se etter filer som slutter på DAT eller som har en DAT forlengelse.

2 Høyreklikk på disse filene og velg "Gi nytt navn." Endre filtypen til DAT filer til MPG eller MPEG. Endre navn på DAT-filer til MPG vil slå VCD fil til en MPEG-fil. Gjør dette for alle DAT-filer i mappen.

3 Åpne en mediespiller, for eksempel VLC eller Windows Media Player, og spille av filen. Det vil nå være i stand til å spille fordi VCD fil har nå blitt konvertert til MPEG-format.

Hint

  • Det finnes programmer du kan laste ned til å utføre de samme handlingene, men denne teknikken er enklere og tar kortere tid.