Hvordan konverterer jeg vet Palm til Word?

Brukes mye på PalmOS-enheter, Palm Desktop Database filer - eller PDBs - lagre tekst, databaser, kart, bilder og annen informasjon. Noen e-bok produsenter gir også tekster i PDB format. Dessverre, ikke Microsoft Word støtter ikke PDB-filer problemfritt, så hvis du bruker den populære Office-pakken, må du velge en tredjepart alternativet for å konvertere PDB til DOC. I de fleste tilfeller, tredjeparts alternativer gjør konverteringen en enkel prosess, slik at du kan åpne en PDB fil og lagre den som en DOC.

Bruksanvisning

1 Last ned og installer Openoffice, en gratis open-source kontorpakke (se Ressurser). Åpne PDB eller Palm-fil, og deretter lagre filen som en Microsoft Word-dokument eller DOC-fil. Openoffice åpner og konverterer en rekke filformater. Openoffice er et stort program og har mange funksjoner. Hvis du er fornøyd med ditt nåværende kontorpakke eller tekstbehandlingsprogram, velger du en tilpasset installasjon og bare installere Openoffice Writer for å minimere installasjons fotavtrykk.

2 Alternativt laste ned Simple Palm DOC Converter (se Ressurser). Pakk ut konverter, og dobbeltklikk på "Pdbconverter.exe" filen for å kjøre programmet. Klikk på "Load File" for å velge PDB filen du ønsker å konvertere, og klikk på "Lagre fil". Velg "docx" som filtype. The Simple Palm DOC Converter krever ikke at du installerer et program - konverteren har en liten plass, og det kan lett lagres på en USB-minnepinne eller andre eksterne medier. Installer en DOCX plugin hvis du bruker en versjon av Microsoft Office tidligere enn Office 2007.

3 For et tredje alternativ, laste ned og installere "Calibre", en e-bok manager (se Ressurser). Legg ønsket PDB filen på biblioteket ved å klikke på "Legg til bøker" og deretter "Legg til bøker fra en enkelt mappe." Naviger til og dobbeltklikk på mappen som inneholder PDB du ønsker å konvertere. Velg PDB i "Library" eller hoved Calibre skjermen, og klikk deretter på "Konverter E-bøker" i menylinjen og "Konverter individuelt." Velg "TXT" eller "RTF" som "Output format" i øvre høyre hjørne av "konvertere" -vinduet. Åpne TXT eller RTF-fil i din favoritt tekstbehandler, og deretter lagre filen som en "DOC". Calibre er et godt alternativ hvis du eier en rekke e-bøker eller trenger å konvertere fra ulike populære e-bok formater til andre populære tekst- og e-bok formater.