Hvordan lære Mediawiki

Mediawiki er en gratis wiki plattform utbredt over Internett for å organisere informasjon om spesifikke emner. Brukere kan opprette en konto på en wiki og gjøre endringer i innholdet på en wiki-side. For å gjøre endringer i Wikipedia-sider, bør du ha grunnleggende kunnskap om Mediawiki kodespråk. Dette gir deg den informasjonen du trenger for å lage koblinger og formatere tekst, som vil tillate deg å skrive mer organiserte og informative wiki artikler. Den offisielle Mediawiki wiki gir all den informasjonen du trenger for å lære kodespråket.

Bruksanvisning

Læring fra Mediawiki nettstedet

1 Start nettleseren og gå til «Hjelp: Innhold" side av den offisielle Mediawiki nettsted.

2 Les "Redigere sider" og "Starte en ny side" sider for å lære hvordan du redigerer en eksisterende wiki-side eller opprette en ny side.

3 Klikk på linkene til "formatering" og "Lenker" sider og bli kjent med koblingen og tekstformatering i Mediawiki. Figurene på sidene lære deg hvordan du kobler mellom wiki-sider og opprette teksteffekter som fet, kursiv, overskrifter og lister.

4 Bookmark disse sidene som referanser som du kan gå tilbake til mens du arbeider på wiki-sider.

Læring av praktisk erfaring

5 Logg inn til en Mediawiki wiki og navigere til en eksisterende side.

6 Klikk på "Edit" for å vise wikiside kode, inkludert kodespråket. Dette hjelper deg å se hvordan formateringen og koblinger er brukt i en faktisk side.

7 Lag din egen test side på wiki og øve på å bruke kodespråket. Hvis du føler deg trygg, kan du også redigere eksisterende sider for å øve på å bruke wiki formatering. Du vil lære å skrive artikler om Mediawiki ved å fortsette å øve med kodespråk og studere hvordan andre folk skrive artikler innen wikien.

Hint

  • Se i de offisielle ressurser Mediawiki når som helst du er usikker på koding eller tekstformatering.
  • Når du er komfortabel med det grunnleggende wiki markup language, kan du lære mer om Mediawiki formatering gjennom "Advanced" emner på Hjelp: Innhold side av den offisielle Mediawiki nettsted.