Hvordan lage animasjoner i PPT

Hvordan lage animasjoner i PPT


PowerPoint er programvare produsert av Microsoft. Denne programvaren består av verktøy som lar deg tilpasse animasjon ordninger for design og utvikling av slideshow presentasjoner. PowerPoint 2010 har fire typer animasjoner - inngang, vekt, avslutnings- og bevegelsesbaner - som kan legges til lysbildemalen, individuelle lysbilder eller lysbildeoppsett. Animasjoner også kan brukes alene eller i kombinasjon. PowerPoint 2010 gjør det mulig å legge lyd til presentasjoner, importere og redigere videoer eller dele presentasjoner fra en smarttelefon.

Bruksanvisning

1 Lag en inngang animasjon. Velg og klikk på fanen Animasjoner. På skjermen eller stadium av PowerPoint-presentasjonen, klikk på objektet du vil animere. Høyreklikk på pilen som peker nedover; denne pilen er på øverst til høyre i kategorien Animasjoner. Du kan velge animasjon inngangs alternativer som vises, fade, fly inn, tørk, form, hjul, zoom, sving og sprett.

2 Klikk på animasjonseffekter som gjør at du kan endre retning eller form av animasjonen inngangen. For eksempel, hvis du klikker på et bilde på skjermen og velg fade animasjon, vil bildet vises lett, så mørkere på skjermen. Når du velger en animasjon effekt å visne bildet i en indre retning, synes Bildet til strø på skjermen, lett på kantene av bildet og mørkt i sentrum.

3 Lag en vekt animasjon. Vekt funksjoner inkluderer puls, farge puls, Teeter, spinn, Avmett, mørkere og lysere. Klikk på et bilde på skjermen, klikker du på fanen Legg Animasjon, klikk deretter på Alternativer for effekt-knappen. Rull musen over hvert alternativ for å bestemme hvilken du vil bruke, og klikk deretter på en effekt alternativ for å velge det. Identifiser Exit effektalternativer, og velg en Exit effekt for det valgte bildet på skjermen. Du har nå opprettet en animasjon som påvirker hva bildet gjør når den vises, og hvordan bildet forlater skjermen.

4 Lag en bevegelsesbane animasjon. En bevegelsesbane animasjon gjør et bilde på PowerPoint-skjermen eller scenen beveger seg i en rett, sirkulær eller buet bane. Tegn et spor eller linje med en Tralle eller rektangel på den, deretter trekke stokker eller sirkler over rektangelet. Klikk kategorien Sett inn på toppen av skjermen, bla til auto former og klikk på Auto former. Klikk på linjene har å trekke en linje på skjermen. Klikk kategorien Sett inn, bla til Auto figurer og klikk på de grunnleggende formene har å tegne et rektangel.

5 Klikk Sett inn, Auto figurer og grunnleggende former for å tegne sirkler over rektangelet. Plasser to sirkler under rektangel å representere hjul. Gruppe objektene ved å velge alle objektene og trykke Shift + Ctrl + G.

6 Høyreklikk på objektet opprettet i trinn fem, og velg Egendefinert animasjon. Klikk Legg til effekt og velg bevegelsesbaner og klikk på riktig funksjon. Dette vil flytte objektet på en rett vei til høyre.