Hvordan lage belysning i Photoshop

Hvordan lage belysning i Photoshop


Belysning, en viktig komponent i enhver fotografi, kan gjøre forskjellen mellom profesjonell og amatør-kvalitetsarbeid. Photoshop har flere alternativer for å manipulere lyset i bildet, inkludert retningsbestemt lys, fyll lys og mange flere. Hvis du ikke var i stand til å oppnå riktig belysning i det originale bildet, legge til eller endre lys i post produksjon kan gi deg de resultatene du ønsker.

Bruksanvisning

1 Åpne bildefilen i Photoshop ved å velge Fil> Åpne.

2 Manipulere lysfordeling i bildet. Velg Bilde> Justeringer> Nivåer, som åpner et histogram som tilsvarer fordelingen av ulike lysstyrke verdier i bildet. For å maksimere "dynamic range", eller omfanget av toner som vises i bildet, drar de lyse og mørke piler til det ikke er tomme hull i hver ende av histogram. Dra den grå pilen i midten av histogrammet for å justere mellomtonene. For en mer avansert og kraftig verktøy for å justere toneområdet, velger Bilde> Justeringer> Kurver og justere krumningen av linjen på grafen tilsvarer input / output verdier for lysstyrke toner til lysere eller mørkere områder i bildet.

3 Bruk en lys filter for å skape kunstig lys i bildet. Velg Filter> Render> Lyssetting. Velg mellom tre typer belysning filtre: Omni, Retnings, og Spotlight. Omni skaper en lyskilde direkte over bildet, i likhet med en lyspære som henger fra taket. Retnings kaster et mykt lys på avstand, mens Spotlight skinner en stråle av lys fra en retning og vinkel av ditt valg.

4 Juster de spesifikke egenskapene til lys type. Velg en nyanse fra fargepaletten for å legge farge til lys. Juster Gloss nivået av lys fra "Matte" til "Shiny" for å finne ut hvor mye ditt lys reflekteres av objekter i bildet. Juster Material glide å angi fargen på lyset refleksjoner: "Plastic" gjenspeiler fargen på lyset mens "Metallic" gjenspeiler fargen på objektet. Velg en Ambience verdi for bildet for å angi hvor mye lys fra omgivelsene bør legges for å spre din primære lyskilden.

5 Lagre Lyssetting stil for bruk i andre bilder. Når du har justert alle egenskapene til lys filter til tilfredshet, lagre den egendefinerte filter ved å velge "Lagre" og navngi stilen din. Når du åpner Lyssetting dialogboksen i fremtiden, vil stilen vises i rullegardinmenyen.