Hvordan lage den Fireball Effect i CS5

Ved å lære å lage en ildkule effekt i Photoshop kan du formidle inntrykk av dramatisk vold, uro og ødeleggelse. For eksempel kan du bruke denne effekten for å illustrere kampscener. Dette prosjektet er avhengig av Photoshop-filtrene, som er kommandoer som bruker matematiske beregninger for å skape nye bilder for bildene dine. Denne billed simulerer naturlige fenomener som ildkuler, ofte i en svært realistisk måte. Etter å ha laget en ildkule effekt, forbedre det ved å utforske Photoshop lagstiler. Disse verktøyene opprette eller endre bilder som "Filters" gjøre, men uten å endre selve pikslene i det opprinnelige bildet. Denne oppførselen er et eksempel på "ikke-destruktiv" bildemanipulering.

Bruksanvisning

1 Klikk på sidesymbolet nederst i "Layers" vinduet for å opprette et nytt lag, og klikk deretter på den stiplede oval ikon fra verktøypaletten til å kjøre "Elliptical Marquee" markeringsverktøy.

2 Dra på lerretet for å lage en omtrent sirkulær form, og slipp musa for å fullføre den formen. Høyreklikk på oval, og klikk "Feather", som myker et utvalg kanter. Skriv "5 px" i dialogboksen som kommer til å gjøre bredden av fjær kanten fem piksler, og klikk "OK."

3 Klikk deretter på "Clouds" -kommandoen av "Filter" -menyen for å lage bilder som ligner på bølger av en ildkule, klikk på "Unsharp" -kommandoen av "Filter" -menyen. Denne kommandoen skjerper bildene til tross for navnet. Dra "Amount" glidebryteren mot høyre til skyenes vises merkbart skarpere, klikk "OK" for å fullføre skarphet operasjonen.

4 Høyreklikk den merkede laget i "Layers" vinduet, som representerer din ildkule, klikk på "Duplicate" for å lage en kopi av fireball da. Gjør mellom to og fem flere eksemplarer på samme måte, deretter klikker du på fire pilen ledet på verktøypaletten til å kjøre "Flytt" -verktøyet.

5 Klikk på den øverste laget i "Layers" vinduet, og dra litt på lerret å omplassere en av de dupliserte ildkuler. Gjenta denne instruksjonen for de resterende lagene du flere ganger i forrige trinn. Dette trinnet gjør ildkule ser mer tredimensjonalt ved å opprette lag med sky bølger.

6 Klikk på lag med den øverste fireball i "Layers" vinduet, og trykk og hold inne "Shift" -tasten. Klikk på nederste ildkule lag og slipp musen til å velge alle ildkule lag. Høyreklikk de valgte lagene, og klikk "Slå sammen" for å slå sammen lagene.

7 Klikk på "Layer" menyen "New fill layer", deretter en oransje nyanse fra fargepaletten som vises.

8 Dra "Opacity" slider av "Lag" vinduet til venstre til det står "50 prosent", for å farge ildkule et flammende oransje.