Hvordan lage din digitale portefølje

Hvordan lage din digitale portefølje


En digital portefølje er et elektronisk dokument som inneholder prøver av en persons arbeid. Digitale mapper tillate kunstnere, fotografer, forfattere og andre kreative fagfolk til å enkelt dele eksempler på deres tidligere arbeidserfaring og artisteri med potensielle kunder. Overraskende, lærere har også begynt å dra nytte av fordelene med digitale mapper til å kommunisere sine elevenes fremgang med foreldre og andre ansatte. En måte å lage en digital portefølje bruker Microsoft Office Word 2007.

Bruksanvisning

1 Samle inn prøver av arbeidet ditt. Skann papir prøver å lage en digital fil. Bruk det digitale kameraet til å ta bilder av noen tre-dimensjonale eller store biter som du ikke kan skanne. Bruk et bilderedigeringsprogram for å justere farger og kontrast på alle skannede trykte eksempler. Farge riktig og redigere bilder av kunstverk også, helt til du er fornøyd med utseendet. Redd digitale filer i en mappe på datamaskinen merket portefølje slik at de er enkle å finne igjen når du fortsetter.

2 Start Microsoft Office Word 2007, og åpne en ny side hvis man ikke automatisk når programmet starter.

3 Sett dine digitale filer som bilder på den blanke siden. Klikk på "Sett inn" -kategorien, og velg deretter "Bilde" -ikonet på verktøylinjen. Dette vil starte "Sett inn bilde" -vinduet. Finn din portefølje mappe på harddisken, og velg bitene du ønsker å sette inn i Word-dokumentet. Du kan velge flere filer ved å holde "Ctrl" knappen mens du velger. Klikk på "Velg" for å sette inn filene inn i dokumentet.

4 Klikk og dra bildefilene rundt for å ordne dem i den rekkefølgen du ønsker. Du kan endre størrelsen bildefiler ved å klikke på en av hjørnene og dra for å endre størrelsen. Bruk "Text Box" på verktøylinjen for å lage bokser for å legge beskrivelser eller annen informasjon til bildene. Du kan også sette inn en "forside" eller "Blank Page" ved å klikke på ikonene på "Insert" verktøylinjen. Når du har alt slik du vil ha den, lagre dokumentet.

5 Konverter Word-dokument til en PDF-fil. Klikk på "Office-knappen" ligger i øvre venstre hjørne av vinduet. I rullegardinmenyen, og bla ned til "Lagre som" for å åpne lagringsalternativ sidepanelet. Velg "PDF eller XPS." Dette vil starte "Lagre som" dialogboksen. Legg inn navnet på filen, og sørg for at du velger "PDF" i filen drop-down boks. Deretter klikker du på "Publiser" for å lagre din portefølje som en PDF-fil.

Merk: Hvis du ikke ser alternativet "Lagre som PDF eller XPS" i menyen, må du laste ned og installere Office 2007 Lagre som PDF plug-in fra Microsofts nettsted.

Hint

  • Du kan sende PDF-filer med de fleste vanlige e-postprogrammer. Du kan også laste opp en PDF til en nettside for interesserte arbeidsgivere for å laste ned.
  • Digitale mapper er ikke bare for studenter eller kreative yrker. Forretningsfolk kan inkludere beslektede prøver av sitt arbeid, kopier av rapporter eller priser detaljering dine prestasjoner og anbefalingsbrev for å sende til potensielle arbeidsgivere.
  • Hvis du bruker en tidligere versjon av Microsoft Word, vil du ikke ha muligheten til å lagre som en PDF-fil. Du kan finne gratis PDF omformere på nettet, men som vil konvertere Word-dokumenter til PDF.