Hvordan lage din egen nettside ti åringer

Hvordan lage din egen nettside ti åringer


Barn kan uttrykke sin kreativitet og dataferdigheter ved å lage enkle websider som utstillingsvindu deres interesser og ideer. Barn kan lære og praksis skriving og datakunnskaper ved å publisere et eget nettsted for klubber og aktiviteter. Ten-åringer kan bruke on-line nettstedet utbyggere som Weebly og Google Sites til å publisere og administrere en enkel nettside. Disse gratis ressurser gjør det mulig for brukere å velge et navn på deres hjemmeside (kalt et domenenavn) og ressursene vil også være vert for nettstedet gratis, slik at foreldrene ikke trenger å kjøpe et domenenavn eller hosting service.

Bruksanvisning

Weebly

1 Start nettleseren din søknad og skriv "weebly.com" i adressefeltet, og trykk på returtasten.

2 Skriv inn et brukernavn, passord, e-postadresse og klikk i boksen ved siden av "Jeg godtar vilkårene for tjenesten" før du klikker på "Registrer deg" -knappen for å registrere.

3 Klikk på "Create a Site" -knappen for å begynne å bygge et nettsted.

4 Skriv inn navnet på nettstedet ditt, og klikk på "Fortsett" knappen. Skriv inn navnet på området under "Alternativ A: Subdomain av weebly.com" for din gratis nettsted adresse og klikk på "Fortsett" knappen. Når du skriver inn navnet på nettstedet (domenenavn), vil en melding vises ved siden av dette feltet for å gi deg beskjed om navnet er tilgjengelig. Sørg for at notatet sier "tilgjengelig" i grønt før du trykker på "Fortsett" knappen. Hvis du ser en rød merknad som sier "Ikke tilgjengelig", skriv inn et nytt underdomene navn.

5 Velg seksjon for websiden fra "Elements" galleri av maler. Klikk på ett bilde og hold nede museknappen til å dra malen (eller element) ned til din webside.

6 Klikk på hver del av elementet (der det står "Klikk her for å redigere) for å begynne å skrive tekst eller for å velge et bilde for å sette inn.

7 Gjenta trinn 5 og 6 for å bygge din webside.

8 Klikk på "sider" -fanen øverst i vinduet for å legge til en ny webside: Klikk på "New Page" -knappen, skriver du navnet på den nye siden og klikk på "Lagre" -knappen.

9 Klikk på navnet til den nye siden som vises ved siden av "Home" øverst på websiden å legge til innhold.

10 Gjenta trinn 5 til 6 og 8 til 9 for å lage sidene på nettstedet ditt. Klikk på "Publiser" -knappen (øverst til høyre).

11 Les "Gratulerer" pop-up vindu som bekrefter din nettside ble vellykket publisert og skrive ned URL som begynner med "http: //" for området adresse. Deretter klikker du på "X" øverst til høyre på pop-up vindu for å lukke denne meldingen.

12 Logg på weebly.com og skriv inn brukernavn og passord for å oppdatere og legge til i dag publiserte nettstedet.

Google nettsteder

1. 3 Start nettleseren din søknad, skriv "sites.google.com" i adressefeltet, og trykk på Enter-tasten.

14 Logg inn ved å skrive inn din Gmail-konto (Gmail e-postadresse) og passord før du klikker på "Logg inn" -knappen.

15 Klikk på "Opprett en ny site" eller "La oss komme i gang" -knappen.

16 Klikk "Blank mal" eller velg en mal fra galleri av miniatyrbilder.

17 Skriv inn navnet på nettstedet ditt i feltet under "Navnet ditt nettsted."

18 Klikk på "+" knappen til venstre for "velg tema" for å velge et design og fargevalg for websidene dine.

19 Skriv inn bokstavene som vises i boksen under "Vennligst skriv inn koden vist nedenfor" og deretter "Lag site" -knappen.

20 Klikk på "Rediger side" -knappen øverst til høyre på siden for å begynne å legge til innhold.

21 Klikk på tekstblokk (for eksempel "Home") og skriv inn navnet på siden. Klikk den tomme tekstboksen eller klikker og markerer eksempelteksten som begynner med "Lorem ipsem ..." hvis du velger en mal fra galleriet og skriv inn ønsket tekst.

22 Klikk på "Insert" linken øverst til venstre på siden og velge "Image". Velg ønsket bildefil og klikk på "Velg" -knappen. Vent til bildet som skal lastes opp og trykk på "OK" -knappen.

23 Velg størrelsen på bildet ( "S" for små og "M" for medium) på bildet verktøylinjen øverst i bildet fordi bildefilen skal fremstå som den opprinnelige bildestørrelsen (som vanligvis er stor).

24 Klikk på "Lagre" knappen øverst til høyre i vinduet og klikk "Lag side" knappen for å legge til en ny webside.

25 Velg hvilken type nettside fra malen liste (som tom webside, liste eller kunngjøring) og skriv inn navn på denne siden. Velg alternativet "Plasser siden under Home (eller navn på første webside)" for å sette den bak den første eller hjemmesiden før du klikker på "Create side" -knappen.

26 Gjenta trinn 9 til 13 for å bygge dine websider.

27 Klikk på "Flere handlinger" -knappen øverst til høyre i vinduet og velg "forhåndsvisning som tilskuer" for å se hvordan ditt nettsted vises for andre.

28 Velg "Del denne siden" under "Flere handlinger" for å få tilgang til webområdet kontroller. Klikk i boksen for å velge eller fjerne merkingen om du vil at siden skal være offentlig, slik at alle kan se det, under "Avanserte tillatelser" for standardvalget, "Alle i hele verden kan se dette nettstedet (gjør det offentlig)." Å gjøre nettstedet publikum vil tillate venner til å se din side uten å kreve pålogging eller registrering på Google.

29 Klikk alternativet på den rette rammen, "Web-adresse" for å vise tildelt adresse for publiserte nettstedet.

30 Legg oppdatert informasjon eller flere nettsider i fremtiden ved å logge deg på Google-kontoen din og klikke på "Mine nettsteder" i øverste høyre rekke lenker til tilgang til web-sider.

Hint

  • Utforsk avanserte formateringsfunksjoner i Weebly og Google Nettsteder ved å klikke på verktøylinjen ovenfor websiden etter å ha valgt "Klikk for å redigere" eller "Rediger side" funksjon for å endre teksttype (kalt font), størrelse, farge og for å tilpasse oppsettet.
  • Alltid få dine foreldres tillatelse til å registrere seg for en tjeneste, sette opp en nettside og bruke elektroniske verktøy.