Hvordan lage e-regler i Microsoft Outlook

Du åpner Microsoft Outlook, og klikk Send / motta og dusinvis av e-postmeldinger strømmer inn i din innboks. Nå må du bla gjennom e-postmeldinger, prøver å finne ut om de er viktige eller ikke. Men det trenger ikke å være slik en langtekkelig rutine. Ved å opprette e-regler, kan Outlook organisere innkommende e-post og sende dem til pre-navngitte mapper, noe som gjør det lettere å finne ut hvilke e-post for å lese først.

Bruksanvisning

Hvordan lage e-regler i Microsoft Outlook

1 Åpne Microsoft Outlook. I venstre "Mail" -kolonnen, klikk på "Innboks". Deretter flytter du markøren til den øverste verktøylinjen og klikk på "File". Rull ned og klikk "mappe" og deretter "Ny regel." A "Opprett ny mappe" åpnes. Skriv inn navnet på mappen, og i den nederste delen, markere hvor du vil plassere mappen. Klikk på OK. Lag alle de forskjellige mappene ønskede ved hjelp av samme metode.

2 Klikk "Send / motta.» Etter all e-post er mottatt, i midten "Innboks" -kolonnen, enkelt klikk for å markere den første e-posten. Ikke åpne e-post; bare fremheve motivet, og avsenderen av e-posten. Deretter høyreklikker du på e-post; en meny dråper. Rull ned og klikk "Opprett regel."

3 En meny boks vises som har tre seksjoner. Den øverste delen er "Når jeg får e-post med alle de utvalgte forhold." Klikk hvilket av de tre alternativene du ønsker å utpeke innkommende e-post. Det kan være ett, to eller alle tre forhold. I "Subject Inneholder" linje, kan du også fjerne noen ord for å gjøre regelen mer definert.

4 I den nederste delen av menyen boksen "Gjør følgende," klikk "Flytt e-post til mappe" og klikk "Velg mappe". Det vil åpne en boks som viser alle postmapper. Merk mappen du vil at e-posten skal flyttes til. Klikk på OK.

5 En meny boks vises som sier "Suksess", med en forklaring på regelen opprettet. Klikk i boksen "Kjør denne regelen nå på meldinger som allerede i inneværende boksen." Klikk på OK. En regel er nå opprettet for den første e-posten. Gjenta med alle e-postene du ønsker regler som er opprettet for.

6 Lag en umiddelbar regel for søppelpost ved å enkelt klikke for å markere søppelpost i innboksen kolonnen. Deretter høyreklikker du på e-post. Rull ned og klikk "søppelpost". En boks åpnes. Klikk "Legg til avsender i blokkerte avsendere."

Hint

  • Lag mer enn én hoved mapper med undermapper. For eksempel kan hovedmappene være "Personal" eller "Business". Under "Personal" kan du inkludere "familie" og "Venner" som underkategorier.