Hvordan lage eksterne harddisker oppstartbar til DOS

Hvordan lage eksterne harddisker oppstartbar til DOS


Programmerere og aficionados generelt kanskje har lyst til å lære å ha tilgang til MS-DOS til tross for operativsystemet forut Windows og er kommandolinje basert, noe som gjør det vanskelig å bruke hvis du ikke har minst noen tidligere bakgrunn med datamaskiner. For en standard PC-bruker, er det egentlig ingen grunn til å bruke MS-DOS lenger.

Bruksanvisning

1 Lag en boot disk MS-DOS med en standard tom diskett. Du kan gjøre dette i Windows ved å høyreklikke på diskettstasjon ikonet og velge "Lag Boot Disk." Du kan finne ikonet for diskettstasjonen ved å klikke på "Min datamaskin" på skrivebordet.

2 Formater den eksterne harddisken. Dette vil helt tørk av alle forhåndsinstallerte data og gjøre den klar for oppstart i DOS. For å formatere harddisken din, klikk på "Mine datamaskiner" på skrivebordet og høyreklikk på ikonet. Velg "Format" alternativet, trykk "OK", og maskinen vil da formatere stasjonen.

3 Boot opp din PC og laste inn i BIOS drifts skjermen. Du kan gjøre dette ved å trykke "F2" tasten når datamaskinen starter opp. Herfra fortelle BIOS som du vil at diskettstasjon å være den første oppstartsenheten og den eksterne harddisken til å være din andre oppstartsenhet. Bare flytte markøren ned til "Boot" i dialogboksen, trykk enter for å velge "Device 1", og velg deretter din diskettstasjon fra listen. Gjenta dette for å endre "Device to" -boksen til harddisken.

4 Start datamaskinen på nytt. Når den starter opp igjen, vil det starte opp i din floppy boot disk DOS.

5 Kopier boot systemfiler DOS fra diskettstasjonen til den eksterne harddisken. Du kan gjøre dette ved å skrive inn ledeteksten:

SYS [stasjonsbokstav]

Erstatt "[stasjonsbokstav]" med den faktiske stasjonsbokstaven at datamaskinen har tildelt den eksterne harddisken.

6 Skriv inn ledeteksten:

FDISK / MBR

Dette vil kopiere alle filene som er nødvendig til den eksterne harddisken, og skrive til den og gjøre det det som kalles en "Master Boot Record." Dette er bare en teknisk term for å si det er klar til å starte opp i DOS.

7 Ta disketten ut av stasjonen og start datamaskinen på nytt. Datamaskinen vil nå starte opp den eksterne harddisken, som vil starte opp operativsystemet MS-DOS.

Hint

  • Hvis datamaskinen ikke har en diskettstasjon, har du to alternativer. Du kan enten kjøpe en ekstern diskettstasjon som plugges inn i en ledig USB-port (disse kan fås ved noen elektronikk forhandler), eller du kan lage en USB flash drive din boot disk. Hvis du velger det siste alternativet, prosessen med å lage disken er bokstavelig talt det samme, med unntak av å høyreklikke på ikonet for flash-stasjonen i stedet for ikonet for (ikke-eksisterende) diskettstasjon. Derfra kan du velge "Make Boot disk" alternativet.