Hvordan lage en batch-filen som skal kopieres på Windows Startup

Hvordan lage en batch-filen som skal kopieres på Windows Startup


Batch-filer er kjør plassert på brukerens maskin til å utføre vedlikehold. En nettverksadministrator kan bruke en fil batch (.bat) for å endre brukerinnstillingene og privilegier, åpne programmer og kopiere filer. Filene bruke en form for Visual Basic for å utføre. Når Windows-operativsystemet ser .bat forlengelse, det vet å kjøre filen i stedet for å åpne den i en editor. Windows batch-filer er opprettet i enkle tekst redaktører som Notepad.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows Start-knappen og velg "Alle programmer." Velg "Tilbehør" fra menyelementene og velg deretter "Notisblokk". Notepad er en enkel editor som følger med Windows. Du kan bruke Notepad eller annen tekst editor for å lage en batch-fil.

2 Skriv "@echo off" i første linje i tekstredigeringsprogrammet. Dette deaktiverer batch-filen fra å gjenta kommandoene og utgang fra kjørbar prosessen.

3 Type "xcopy <original_file> <destination_directory>" til neste linje av batch-filen. Erstatt "<original_file>" med filen eller mappen du ønsker å kopiere. Erstatt "<destination_directory>" med plasseringen av der du vil ha kopien til å oppholde seg. Den xcopy kommandoen er batch uttalelse brukes til å kopiere en fil fra ett sted til et annet. Målet kan være en mappe på den lokale stasjonen eller en nettverksstasjon.

4 Klikk på "File" menyalternativer i Notepad og velg "Lagre som". I tekstboksen brukes til å gi filen et navn, sikrer du lagre det med .bat forlengelse. Velg en plassering for den lagrede filen og klikk på "Lagre" -knappen.

5 Dobbeltklikk på det nylig lage batch-fil. DOS ledeteksten åpnes automatisk og kopien setningen utføres. Sjekk disken for å kontrollere at filen ble kopiert fra kilden mappen til bestemmelsesstedet.