Hvordan lage en Blogspot-portefølje

Fra 2011 er Blogspot ikke mer. Det begynte i Google-nettverket som Blogger, men til tross for navneendringen, mye Blogspot forblir i Blogger. Området er fortsatt helt gratis og enkelt å bruke; den eneste forskjellen er at du nå må ha en Google-konto for å bruke Blogger. Etter at du har registrert deg for Google, er Blogger din lekeplass, og du kan ha din portefølje på nettet i løpet av kort tid.

Bruksanvisning

1 Samle alle de digitalt materiale for din portefølje. Hvis du er et utstillingsvindu din grafisk design arbeid, sørg for at du har alle de bildene du ønsker å vise i en felles mappe. Hvis du gjør video arbeid, holde alle videofiler sammen. Du kan sette inn begge typer medier i en Blogger post lett, eller du kan være vert for bilder eller video off-site på Flickr eller YouTube - både Google prosjekter, nå - og integrere dem med Blogger. Hvis din portefølje fokuserer bare på det du skriver, åpne dokumentene du ønsker å legge inn.

2 Logg inn Blogger med Google-konto-ID og passord. Klikk på "Tilpass" langs toppen verktøylinjen for å få tilgang til Blogger-innstillingene. Som standard blir du tatt til Mal side der du kan velge mellom installerte maler eller legge til nye for å endre hvordan blogg skjermer. Klikk på "Oppgrader malen" for å se en liste over tilgjengelige design. Velg et design du liker, og klikk "Lagre mal".

3 Rediger elementene i den nye malen for å best passer din portefølje. Du kan legge til eller fjerne gadgets - automatiserte funksjoner for blogger som avstemninger, artikkellister og annonser - og dra elementer av design rundt å ha malen ser ut som du ønsker. Hvordan du ordne elementene er helt opp til deg og kan avhenge av hvilken type portefølje du oppretter. Klikk "Lagre" når du er klar til å laste opp innhold.

4 Klikk "Dashboard" langs toppmenyen for å gå tilbake til hoved Blogger skjermen, og klikk deretter på "Nytt innlegg" for å begynne å legge deler av din portefølje. Skriv inn teksten du ønsker å fremstå med hvert element (eller lim hele blogginnlegg fra en tekstbehandler). Klikk på bildet eller video ikoner for å legge til multimedieinnhold og klikk "Publiser innlegg" når du er ferdig. Gjenta dette trinnet for å legge påfølgende portefølje elementer.