Hvordan lage en buet linje Graf i Excel eller Word

Hvordan lage en buet linje Graf i Excel eller Word


Microsoft Excel og Microsoft Word er en del av Microsoft Office Suite. Du kan bruke Excel til å organisere data, mens Word brukes til å lage dokumenter, for eksempel essays eller rapporter. Både Excel og Word har alternativer for deg å sette inn diagrammer og grafer. Det er enkelt å lage et linjediagram ved hjelp av enten program. Linje Grafene viser automatisk dine data ved hjelp av vinklede linjene. Hvis du ønsker å jevne ut linjene for å lage en buet linje grafen, er det også lett å gjøre det.

Bruksanvisning

Microsoft Excel

1 Åpne Microsoft Excel. Marker dataene du vil sette inn i en graf.

2 Klikk på "Sett inn" fanen fra menyen øverst på siden. Du kan sette inn bilder, klipp og grafer her.

3 Se til "Charts" på rullegardinmenyen. Velg "Line", og velg deretter enten en 2-D eller en 3-D linjediagram avhengig av dine preferanser. Dine data vil vises i en linjegraf.

4 Høyreklikk på linjen i grafen og velg "Formater dataserie». Dette er hvor du vil velge alternativer for å gjøre linjen i grafen buet.

5 Velg "Marker Linjestil" fra alternativene på høyre side av boksen som åpnes. Kryss av i boksen som sier "glattet line" og klikk "Close". Du vil nå ha en buet linje grafen på regnearket.

Microsoft Word

6 Åpne Microsoft Word. Klikk "Sett inn" fra verktøylinjen øverst.

7 Velg "Chart" og når diagrammer alternativer åpnes, velg "Line" og klikk "OK."

8 Legg inn dataene for diagrammet i regnearket som vises. Når du har angitt data, lukke regnearket. Dataene vil bli brukt på grafen på dokumentet.

9 Høyreklikk på en linje i diagrammet og velg "Formater dataserie». Velg "Marker Linjestil" og sjekk boksen som sier "Glattet linje."

10 Klikk på "Close". Du vil nå ha en buet linje graf i Word-dokumentet.