Hvordan lage en CloneZilla Recovery DVD

Hvordan lage en CloneZilla Recovery DVD


CloneZilla er et gratis, open source program som lar deg helt sikkerhetskopiere datamaskinen. Den CloneZilla programvare kan brukes på Mac OSX, Windows og Unix. Det er en server-utgaven og en live-utgaven. CloneZilla Levende er laget for å brukes på en enkelt maskin, for eksempel en stasjonær. Programvaren skaper et bilde av din datamaskin som kan plasseres på en DVD som kan deretter brukes til å gjenopprette systemet i tilfelle av en hardware eller katastrofal systemsvikt.

Bruksanvisning

1 Lag et bilde av harddisken ved hjelp av CloneZilla programvare, og lagre bildet på harddisken. Starte opp i CloneZilla Live-CD og velge ditt språk og tastaturoppsett.

2 Klikk "Start CloneZilla" og deretter "device-image arbeid med disker eller partisjoner ved hjelp av bilder" på neste skjermbilde. Velg "local_dev" for å tildele harddisken hvor Clonezill bildet vil bli lest fra. Velg harddisken der bildet ligger fra listen.

3 Velg "Beginner" -modus, og deretter på "recovery-iso-zip" for å opprette gjenopprettings DVD. Velg bildefilen for utvinning DVD fra listen.

4 Skriv inn navnet på disken som skal gjenvinnes når oppgangen DVD brukes. Hvis du gjenoppretter den primære harddisken, skriver du "sda" eller "hda", avhengig av hvilken type harddisk.

5 Velg språk for utvinning DVD. Skriv "None" når du blir bedt om et tastaturoppsett. Dette vil instruere CloneZilla å bruke amerikansk tastatur layout. Velg "iso Opprett en iso-fil for CD / DVD bruk" fra listen over gjenopprettingsfilen.

6 Restart datamaskinen og brenne .iso filen til en DVD.