Hvordan lage en DOS-oppstartbar partisjon

Hvordan lage en DOS-oppstartbar partisjon


Den "Fdisk" utility skaper en DOS oppstartspartisjon for datamaskinen. Operativsystemet DOS er utdatert, men det brukes i nødstilfeller når du trenger å gjenopprette fra en krasjet harddisk eller virusinfeksjon. Fdisk skaper en DOS oppstartspartisjon, som du deretter kan starte maskinen med og kjøre enkle kommandolinjeoperasjoner. Fdisk er inkludert på en oppstartbar disk som en Windows-CD eller DOS oppstartbar diskett.

Bruksanvisning

1 Sett boot disk i datamaskinens stasjonen og start maskinen. Boot disk bringer deg til en DOS-ledeteksten. I teksten skriver "fdisk" og trykk "Enter". Dette starter verktøyet.

2 Trykk på "Y" -tasten for å aktivere støtte for store disker. Bruk piltastene på tastaturet for å velge hovedmenyen første alternativet, som er merket "Opprett DOS-partisjon eller logisk DOS-stasjon."

3 Velg alternativet "Opprett primær DOS-partisjon", som er alternativet en. Trykk "Y" når du blir bedt med spørsmålet "Ønsker du å bruke all tilgjengelig plass til den primære DOS-partisjonen?"

4 Velg "Set aktiv partisjon" fra menyen etter harddisk partisjoner. Klikk på "Esc" for å avslutte Fdisk-verktøyet.

Hint

  • Partisjonere en harddisk fjerner all informasjon fra enheten. Hvis du har informasjon på stasjonen, må du sikkerhetskopiere viktige dokumenter før du kjører Fdisk på maskinen.