Hvordan lage en DVD i Windows Vista spilles av på TV-en min spiller

Hvordan lage en DVD i Windows Vista spilles av på TV-en min spiller


Datamaskiner kan brenne video til data-DVDer eller video-DVDer. Ikke alle DVD-spilleren kan spille data-DVDer, så det er viktig å brenne en video DVD hvis du har tenkt å bruke DVD på en standard spiller. Windows DVD Maker og Windows Media Center er to programmer som er inkludert i Windows Vista Home Premium og Ultimate som du kan bruke til å brenne video-DVDer.

Bruksanvisning

Windows DVD Maker

1 Start Windows DVD Maker ved å klikke på Windows "Start" -knappen. Type "Windows DVD Maker" i søkefeltet for å finne og starte programmet.

2 Klikk på "Add items" knappen og finn videoene du vil brenne på DVD.

3 Bruk opp- og ned-knappene for å bestille videoene. Klikk "Fjern elementer" for å fjerne et element.

4 Klikk på "Alternativer" for å tilpasse DVD-alternativene. Velg når du vil at DVD-menyen vises, sideforholdet på DVD bør ha og trengte videoformat. La alternativene på standardinnstillingene hvis du er usikker på hva du skal velge.

5 Klikk "Next" når du har valgt alle videoene til å brenne til DVD.

6 Velg et menystil fra de som er tilgjengelige. Klikk på "Meny teksten" knappen hvis du ønsker å tilpasse teksten som vises i videoen meny. Klikk "Tilpass meny" hvis du ønsker å lage en egendefinert meny stil.

7 Klikk "Burn" for å begynne å brenne DVD. Sett inn en tom DVD i DVD-brenneren når du blir bedt.

Windows Media Center

8 Start Windows Media Center fra Start-menyen i Windows. Sett inn en tom DVD i datamaskinens DVD-stasjon.

9 Velg videoene du vil brenne på DVD. Legg til flere videoer i listen hvis ønskelig.

10 Klikk "Brenn DVD" når du er klar til å brenne video DVD.

Hint

  • Aspect ratio er forholdet mellom bredden og høyden på en skjerm. Et 4: 3 ratio er standard, mens en 16: Forholdet 9 er en widescreen-TV.
  • NTSC og PAL er de to video format alternativer i Windows DVD Maker. Hvis du har tenkt å se videoen på utstyr laget for bruk i USA, velger NTSC format.