Hvordan lage en e-bok PDF i Adobe

E-bøker er stadig mer populært enn noen gang i disse dager. Suksessen til Kindle Reader, samt en rekke andre e-bok formater, har skapt et marked for forfattere som har vært på randen av et gjennombrudd i flere år. Blant de fremste for e-bok formatering er Adobe PDF (Portable Document Format) opprettet med Adobe Acrobat og leses med gratisprogrammet Adobe Reader. Adobe PDF er et kryssplattform filformat som beholder formateringen fra en rekke dokumenter. PDF-filer kan leses av hvem som helst på hvilken som helst datamaskin, noe som gjør det formatet det beste valget for forfattere som ønsker å selv publisere sine bøker i elektronisk format. Lær hvordan du kan opprette en e-bok.

Bruksanvisning

1 Formater manuskript du vil publisere som en e-bok i ditt foretrukne tekstbehandlingsprogram. Sørg for at kapitteloverskrifter ser ut slik du vil, er sidetallene plassert der du vil ha dem, og dine sidemargene er satt til dine spesifikasjoner. Boken bør være formatert som du ønsker å distribuere det.

2 Åpne Adobe Acrobat og på "File" -menyen, klikk på "Ny" -kommandoen. Deretter kan du importere filene du vil konvertere til PDF. Adobe leser tekstfiler, RTF-filer, Word-dokumenter og en rekke grafiske filformater. Importer manuskriptet til Adobe og konvertere den til PDF. Adobe vil formatere manuskript som en PDF-fil med all formatering intakt.

3 Bruk linken funksjonen i Adobe Acrobat for å koble kapitlene i innholdsfortegnelsen til de sidene hvor de begynner. Klikk på "Link" -verktøyet, navigerer du til siden du vil at koblingen skal ta deg til, og sette link. Dette vil gi leseren lett tilgang til hvert kapittel uten å måtte navigere gjennom hundrevis av sider. Alternativt kan du lage bokmerker for hvert kapittel og ha dem vises i en rute til venstre for manuskriptet.