Hvordan lage en elektrisk motor

Elektriske motorer er blant de mest vitale deler av utstyret i dagens samfunn. De gir strøm til løse gadgets og apparater, fra kjøleskap og oppvaskmaskin til tenningssystemer i biler. Mens store elektriske motorer krever nøye prosjektering og betydelige ressurser, kan du lage en enkel motor ved hjelp av vanlige husholdningsartikler å demonstrere hvordan prinsippene fungerer.

Bruksanvisning

1 Pakk en lengde på magnet wire 10 eller 15 ganger rundt en tykk tusjpenn. Du kan også bruke en toalettpapir rør eller et papirhåndkle tube: noe som lar deg forme ledningen inn i en spiral. La det være minst 3 inches fri i begge ender av ledningen.

2 Skyv spolen av pennen og deretter vikle de løse endene rundt spolen for å holde den stabil. Sørge for at endene er viklet rundt hver sin side av spolen, for å gi det en riktig balanse. La 1/4 tomme eller så av fri wire stikker ut av endene.

3 Ved hjelp av sandpapir, fjerne isolasjonen fra den ene enden av ledningen. Plasser den andre enden av ledningen flatt på et bord og sand av isolasjonen bare på den

ene side av ledningen.

4 Bøy to store binders inn i en krok form.

5 Plasser en binders krok i hver ende av en D-cellers batteri og bruke en tykk gummi band for å holde dem på plass. Pass på at krokene kontakt med batteripolene.

6 Plassere en magnet mot den ene side av batteriet.

7 Balanse spolen sammen krokene på batteriet og gi den et lite dytt. Det bør begynne å spinne av sin egen vilje, skaper elektrisitet.

Hint

  • Du må kanskje justere plasseringen av magneten litt for å oppnå de beste resultatene.