Hvordan lage en falsk vannmerke på papir

Hvordan lage en falsk vannmerke på papir


Vannmerker er vanligvis omtalt på offisielle dokumenter for å sertifisere autentisitet. Designene, som kan ta flere former, blir brukt av sikkerhetshensyn og for å la folk få vite hvor et dokument kommer fra. En typisk vannmerke består av flere papirfibrene ordnet slik at et skjult bilde eller symbol vises når du holder papiret mot lyset. Selv om det er kostbart å lage en ekte vannmerke, kan du falsk en ved å lage ditt eget papir.

Bruksanvisning

1 Tvinn en liten del av ledningen inn i form av vannmerket du vil. Jo tynnere ledningen du bruker, vil jo jevnere utfylte papir være.

2 Plasser ledningen i en papirskjerm. Papir skjermer er avgjørende for å lage papir og kan kjøpes i flere størrelser fra håndverks butikker. Den delen av papiret skjermen du sette ledningen i vil være der det vises på det ferdige papiret.

3 Rive opp brukt papir så fint som mulig. Hvis du vil at papiret skal være konsekvent, ikke klippe den med saks; rive papiret er en bedre måte å bryte opp fiber.

4 Sug papiret i vann i minst 10 minutter. Bland gjennomvåt papir med 2 kopper vann på høy hastighet til den danner en tykk masse.

5 Plasser massen i en vanntett beholder. Sett skjermen i beholderen og sil nøye, flytte den frem og tilbake, slik at massen faller på hver side jevnt. Pass på at den delen med ledningen er så glatt og konsistent som resten av papiret. Ikke flytt skjermen for raskt eller ledningen vil bevege seg.

6 Plasser et stykke stoff på begge sider av papiret skjermen, og passer det mellom to stykker av kryssfiner. Plasser en C-klemme på de to finérplater og stram det så mye som mulig for å fjerne vannet.

7 Ta av tre og plassere papiret ut til tørk. Når holdt opp mot lyset, bør ledningen danne en enkel vannmerke.