Hvordan lage en GIF Web Logo

Enten du oppretter en logo for nettstedet ditt, hendelse eller sosiale meldingstjenester chatterom, velger å arbeide med en dynamisk Graphics Interchange Format, eller GIF-fil gir deg alternativer ikke tillatt av andre utvidelser som .JPEGs eller .BMPs. Den viktigste fordelen med en GIF-fil er dens gjennomsiktighet; det er den eneste typen filtype som støtter en klar bakgrunn, som kan brukes til å overlappe logoen mot alle typer design, farge eller mønster. Du kan lage GIF web logoer i en rekke programvarepakker som Microsoft Paint, som leveres som standard på anlegg, og Adobe Photoshop.

Bruksanvisning

Ved hjelp av Microsoft Paint

1 Åpne Paint og klikk på "File" og velg "New". Klikk "Page Setup" og velg størrelse for din logo.

2 Klikk på "Image" menyen øverst på skjermen og fjern "Tegn ugjennomsiktig" linje.

3 Klikk på "Text" verktøyet på "Tools" paletten på venstre side av skjermen, som ser ut som en fet, kapital "A." Skriv inn teksten på logoen og eventuell informasjon som telefonnummer eller e-postadresse.

4 Bruk verktøyene i verktøylinjen slik som "Paintbrush" eller "Blyant verktøy for å legge grafiske elementer til din logo. Velg farger fra fargeboksen nederst på skjermen.

5 Lagre filen ved å klikke på "File" -menyen og velge "Lagre som". Gi filen et navn og sørg for å velge GIF fra "Lagre som type" drop-down menyen på bunnen av boksen. Klikk på "Lagre" -knappen.

Ved hjelp av Adobe Photoshop

6 Åpne Photoshop og klikk på "File" -menyen, velg deretter "Ny". Angi størrelsen for din logo, og klikk deretter på "Transparent" -knappen nederst i boksen. Klikk på "OK" -knappen.

7 Bruk verktøyene i "Tools" paletten på venstre side av skjermen for å tegne logo elementer som linjer og grafikk med "Shape", "Line" og "Paintbrush" verktøy. Velg farger fra "Color Picker", som er den øverste venstre boksen av de to overlappende bokser.

8 Klikk på "Text" -verktøyet, og merk den nye teksten verktøylinjen som vises øverst på siden. Velg skrifttype, vekt, størrelse og farge, og klikk deretter en gang på dokumentet. Markøren endres til en blinkende linje; skriv inn teksten.

9 Bruk "Move" -verktøyet, som ser ut som en svart venstre pil og kors, å presse teksten på plass.

10 Klikk på "File" og velg "Lagre som". Navn på filen og velg et sted å lagre den, så trekk ned "Format" drop-down menyen og velg GIF. Klikk på "Lagre" -knappen.

Hint

  • GIF-filer støtter også "blinkies", som er bildene som vises til glitter og gnisten og logoer som synes å bevege seg, løpe eller rulle over skjermen. De er de eneste typer filer som gjør at denne type handling uten å være en Flash movie fil eller annen type script.