Hvordan lage en Grub Splash Screen

GRand Unified Bootloader (GRUB) er hoved bootloader for Linux. Under en omstart eller vanlig oppstart av systemet GRUB vil gi deg en meny med et utvalg av oppstartsalternativene, for å inkludere flere operativsystemer. For å tilpasse GRUB, lage din egen splash screen bilder å vise bak menylisten. GRUB er begrenset i oppløsning evner slik at bildestørrelsen kan bare være 640 x 480 piksler, og - på de fleste - 16 farger.

Bruksanvisning

1 Åpne GIMP og klikk på "File" og "Open". Velg en grunnleggende bilde som ikke bruker mye av fargenyanser ved å dobbeltklikke på den.

2 Klikk på "Image" og "Scale bilde». Juster bildets bredde og "640." Høyden skal automatisk justere til "480" eller lavere. Klikk på "Scale" -knappen. Klikk på "Image" og naviger gjennom "Mode", deretter "Indeksert." Skriv inn "16" for antall farger og klikk "Indeks".

3 Klikk "Fil" og "Lagre som". Navn på bildet og lagre det som ".xpm". Åpne filbehandler og høyreklikk på ".xpm" bilde og velg "Komprimer". Komprimere bildet til ".gz" format.

4 Åpne en terminal og naviger til mappen hvor bildet er lagret i ved å skrive "cd / (mappen)." Skriv "sudo mv (bildenavn) .xpm.gz / boot / grub / (bildenavn) .xpm.gz" i terminalen for å flytte filen til riktig sted.

5 Skriv "sudo nano /boot/grub/grub.conf" i terminalen. Finn linjen med "splashimage =" og endre filen til filen du opprettet for velkomstbildet. Trykk "Ctrl-X" på tastaturet etterfulgt av "Y" for å lagre og avslutte Nano. Start systemet.