Hvordan lage en indeksside for et nettsted

Hvordan lage en indeksside for et nettsted


Indeksen siden fungerer som hjemmesiden for et nettsted. Det er den siden hvor de fleste besøkende vil starte, og det fungerer som side besøkende vil komme tilbake til om de ønsker å navigere til en annen del av nettstedet.

En indeks side kan programmeres på alle språk leses av nettlesere; denne artikkelen vil lære deg hvordan å programmere indekssiden i Hypertext Markup Language (HTML), det vanligste språket på internett.

Bruksanvisning

Hvordan lage en indeksside for et nettsted

1 Åpne nettutviklingsprogramvaren. Adobe Dreamweaver er et populært betalt programvarepakke; det finnes også en rekke gratis webutvikling programvarepakker, som for eksempel Notepad ++ og NetBeans.

2 Start en ny fil. I de fleste programvare bunter, gjør dette ved å gå til Fil-menyen og velge "New". Lagre filen i mappen nettstedet vil bli bygget i (eller allerede er lagret i) og kaller det index.html.

3 Bygg indeksen siden. Start med å bruke en innledende <html> -taggen (som vil stenge helt på slutten av siden). Deretter åpner du en <head> -taggen og inkludere eventuelle metadata, for eksempel tittel, beskrivelse, søkeord og forfatter koblinger, samt eventuelle linker til ark Cascading Style (CSS) filer. Deretter lukker hodet tag.

4 Åpne en <body> -koden og plassere innholdet for indeksen siden. Bruk HTML-guide oppført i Resources under for grunnleggende tips for bruk. Når siden er ferdig, kan du bruke den nære kroppen (</ body>) tag like over den avsluttende HTML (</ html>) tag.

5 Last indeksen siden til webserveren ved hjelp av en File Transfer Protocol (FTP) klient. Filezilla er en populær gratis FTP-klient; det er en rekke av betalte kunder også, inkludert CuteFTP.

Hint

  • Indeksen siden er unik i form av en nettside. Det kan være utformet noe annerledes fra resten av nettstedet, men det bør inneholde samme farger, logo og annen branding som resten av området.