Hvordan lage en kalender fra regnearkdata

Ved hjelp av et regneark som Microsoft Excel eller Google Docs regneark for å lage en kalender kan du generere en tilpasset visning for prosjektstyring, frivillig arbeid eller familieaktiviteter. Lag alle 12 måneder i et enkelt regneark eller lage hver i et eget regneark og bruke formler for å lage kalendere for å dekke spesielle behov som for eksempel et skoleår, regnskapsåret eller for å vise uker i et annet mønster enn søndag til søndag. Fra Fil-menyen, velg Ny og deretter klikker du på Kalendere for å velge en mal. Du kan også opprette din egen enkel kalender.

Bruksanvisning

Lage en kalender

1 Åpne Excel og skriv inn ordet søndag i celle A1. Klikk A1 for å velge, og klikk deretter på nederst i høyre hjørne for å velge fyllhåndtaket. Filen hånd funksjonen kan du raskt fylle inn data, i dette tilfellet de dagene i uken.

2 Endre navn på regnearket (med høyre museklikke på fanen arket og velge Gi nytt navn for å angi det nye navnet) til måned som du oppretter (for eksempel januar 2010).

3 I rad B, klikker du på cellen i den første dagen i måneden. Klikk for eksempel F2 og skriv 1. Deretter fortsetter å gå inn dagene i måneden for å skape grunnleggende regnearkdata.

4 Velg alle de fylte celler. Høyreklikk og velg Alle Borders fra bordet formateringsalternativer. Din enkel kalender er ferdig.

5 For å legge til ytterligere data, for eksempel møter eller andre arrangementer, velge rader og deretter høyre museklikk og velg Row Høyde og skriv 60. Velg kolonner og høyre museklikk og velg kolonnebredde og skriv 20. Deretter legge til detaljer som nyheter årsdag. Legg en rad til venstre og tider i trinn tilegne din situasjon.

6 Konstruer kalendere for enkeltpersoner og lage en oppsummering ved å skape et annet regneark, med formler som forbinder de to. For eksempel, = 'januar 2010 Amy'! F2 setter verdien for Amy kalender. På denne måten kan du sette sammen en "på et øyeblikk" visning av flere personer eller grupper.