Hvordan lage en katolsk dåpsattest

Hvordan lage en katolsk dåpsattest


En katolsk dåpsattest er en meningsfull symbol av et barns nytt liv i Gud. Det kan også være en ting av skjønnhet å ramme eller holde babyens utklippsbok. Grafisk design, desktop publishing og tekstbehandlingsprogrammer har maler for å lage sertifikater, komplett med fancy fonter og grenser allerede valgt. Men du kan lage din egen katolske dåpsattest i Microsoft Word eller et annet tekstbehandlingsprogram uten en mal ved å inkludere disse enkle elementer.

Bruksanvisning

1 Gå til "File", klikk "Ny", og klikk deretter på "Blank dokument" i Microsoft Word.

2 Gå til "File", klikk "Page Setup", og velg "Landskap" orientering. Sett margen 0.5 inches rundt. I Word, vil du motta en advarsel om at marginene er satt utenfor utskriftsområdet. Klikk "Fix", og du vil se en liten justering i høyre marg.

3 Gå til "Format" og klikk "Kantlinjer og skyggelegging" i Word. Dialogboksen åpnes, vises "Page Border" fanen. Rull nedover "Style" -menyen for å velge en enkel ramme i gult gull.

4 Gi katolske dåpsattest en ryddig to kolonne design, slik at du kan vise en religiøs bildet til venstre, og informasjonen om barnets dåp til høyre. Klikk på "Table" -ikonet på verktøylinjen. I rullegardin, sette opp tabellen med to kolonner og en rad. Utvid rad å fylle kolonnen til bunnen margin. Tabellen vil vise på siden din jevnt dele den på midten, men du kan justere den senere.

5 Gå på nettet og gjøre et søk etter gratis bilder av Jesus med barn, eller andre image. Last ned bildet du velger og lagre den på din "Pictures" -mappen. Et eksempel er vist i den første referanse nedenfor.

6 Gå til "Sett inn" og klikk "Picture". Velg bildet du lastet ned og klikk "Åpne". Skalere bildet slik at det fyller den venstre siden av sertifikatet. Du kan flytte midtlinjen av tabellen for å beholde bildet proporsjonalt.

7 Plasser markøren i høyre side av bordet. Skriv inn overskriften "Certificate of Dåp» og sentrere den i høyre hånd plass, om en halv tomme under toppmargen. Sett type i 22-28 punktstørrelsen ved hjelp av et script font som "Edwardian Script" i en marineblå eller svart for å koordinere med bildet. Under det, i samme skrifttype, type "Ifølge Rite av den romersk-katolske kirke" og sett den til bredden på linjen over, sannsynligvis 18 poeng.

8 Dobbel plass ned og bruke understrek nøkkelen til å lage en linje på tvers av kolonnen så bredt som tekstlinjen ovenfor. De understreker i sertifikatet representerer informasjon som vil bli fylt i senere; den første linjen er der barnets navn vil bli skrevet.

9 Type "Født i __ dag _ ____" i neste linje i en marineblå eller svart skrift som koordinerer med de dominerende fargene i bildet. Bruk samme skrifttype på neste linje for plasseringen av at barnet er født.
Type "I ____" (plassering av fødsel).

10 Skriv "Child of _ __" i neste linje (foreldres navn).

11 Type og senter ordene "ble døpt" og endre skriftfargen til et gult gull i neste linje; deretter inn og center "I navnet til Faderen, Sønnen og Den Hellige Ånd" også i gull i neste linje.

12 Skriv "By_ __" i neste linje og gå tilbake til den marineblå eller svart skrift (prest eller fungerende sokneprest navn).

1. 3 Type "På _ ____ dag ____" i neste linje (dato for dåp).

14 Skriv "Faddere _ __" i neste linje (Faddere navn).

15 Legg et favorittskrift om barn i en koksgrå eller lysere blå på neste linje, for eksempel Lukas 18:16: "Jesus sendte for dem og sa: La de små barn komme til meg, og ikke holde dem unna, for slike er himmelriket. "

16 Gå til "Fil" og klikk "Print Preview". se nøye sertifikatet ditt for å se om avstands, skrift nyanser og størrelser er behagelig for øyet. Deretter skrive ut sertifikat eller fortsette å redigere hvis du ønsker å gjøre endringer.

17 Lagre og navngi din dåpsattest fil på datamaskinen din.

Hint

  • Hvis du foretrekker det, kan du skrive inn barnets navn, fødselsdato og sted, foreldrenes navn, prestens navn, døpe dato, og faddere 'navn på sertifikatet heller enn å ha dem fylt i senere hånd.
  • Ikke endre fonter i sertifikatet, men bruke den samme hele for konsistens. Bruk bare én farge for grunnteksten og understrek, pluss gull for skriptet i trinn 11 og en lysere tone for Skriften.
  • Skriv ut minst to kopier av barnets dåpsattest i tilfelle av feil når det blir ferdig for hånd.