Hvordan lage en Listserv

Hvordan lage en Listserv


Listserv er en e-diskusjon plattform dedikert til en enkelt emne. Gruppen lar medlemmene kommunikasjon sine meninger om dette emnet blant hverandre. Listservs kan ha så få som to medlemmer til så mange som flere tusen. Opprette en Listserv kan gjøres gjennom en rekke online-leverandører.

Bruksanvisning

1 Din Listserv fagstoffet skal være unike. Søk catalist, den offisielle katalog av Listserv lister, for å sikre at det ikke allerede er en gruppe dedikert til emnet. Begrens gjenstand for den foreslåtte Listserv så mye som mulig. Dette vil bidra til å tiltrekke abonnenter hvis du planlegger å gjøre din Listserv publikum.

2 Bli en Listserv leverandør. Det finnes en rekke nettsteder som imøtekomme til de som ønsker å skape sin egen Listserv. Yahoo! Groups (tidligere eGroups) er en populær tjeneste. For å registrere deg for Yahoo! Groups, må du finne ut følgende: hvilken kategori din Listserv faller inn under, navnet på gruppen, en unik e-postadresse for å tjene som den primære samtalen metode og en kort beskrivelse.

3 Tilpass Listserv gruppe. Det finnes en rekke alternativer som kommer sammen med å være grunnleggeren av en Listserv. Du må finne ut hvem som kan delta, uansett om din gruppe er offentlig eller privat, og hva medlemmene kan bidra til diskusjonen. Avhengig av tiden du har tenkt å bruke til å kjøre din Listserv, kan det være lurt å godkjenne alle meldinger før de blir distribuert til hele gruppen.

4 Inviter folk til å bli med i gruppen. Yahoo! Groups gjør at du kan angi opptil 50 e-postadresser på én gang for å sende invitasjoner til. Det er ingen måte å tilpasse meldingen, som vil inneholde en link til den nye gruppen.