Hvordan lage en mal fra en Coldfusion Side

Hvordan lage en mal fra en Coldfusion Side


Bruk av maler i webdesign kan i stor grad redusere nødvendig tid til å oppdatere sidene når endringer i navigeringen eller sideoppsettet er nødvendig. En mal er en base side design som vanligvis inkluderer navigasjon og layout. Maler kan brukes til å utvikle nye sider, eller å automatisere oppdateringer for eksisterende. Adobe Dreamweaver er et webutvikling program som arbeider tett med Coldfusion, en web-applikasjon skriptspråk. Coldfusion kan du lage dynamiske web-innhold - som er skreddersydd til eller interaktive med en bruker - basert på informasjon i en database eller lagres på webserveren. Opprette maler krever litt planlegging, men er ikke veldig vanskelig.

Bruksanvisning

Opprette en mal dokument

1 Design (eller åpne) på siden som vil bli brukt som en mal dokument.

2 Klikk "Sett inn" på menylinjen.

3 Klikk på "Mal Objects" i rullegardinmenyen.

4 Klikk "Make Mal" i menyen.

5 Skriv inn malen navn i "Lagre som" boksen og klikk "Lagre".

Opprette redigerbare områder

6 Plasser markøren på siden der du vil være i stand til å redigere innholdet på sidene som bruker denne malen.

7 Klikk "Sett inn" på menylinjen.

8 Klikk på "Mal Objects" i rullegardinmenyen.

9 Velg type region som du vil gjelde. En "redigerbare" region skaper et enkelt område som kan redigeres på siden. "Valgfri" regioner kan vises eller skjules.

"Gjenta" regioner vise blokker av variabel innhold én eller flere ganger per side. En mal kan inneholde en eller flere av hver type.

10 Skriv inn områdenavnet, og klikk "OK."

Hint

  • Maler lagres som standard i "Maler" -mappen.
  • For å bruke en mal, velger du enten "Fra mal" når du oppretter en ny side, eller for en eksisterende side, gå til "filer" og klikk på "Assets". Deretter velger du malen og velg "Apply".