Hvordan lage en meny Step-by-Step for Android

Hvordan lage en meny Step-by-Step for Android


Hvis du utvikler en Android-applikasjon, kan du legge nyttig funksjonalitet ved å tilby menyer i den. Snarere enn utviklere med å gjennomføre alle detaljene i en meny i Java-kode for sine apps, gir plattformen en grad av automatisering. Ved å endre XML markup i Android programpakke, kan du instruere brukerens enhet for å vise standardmenyer. Android-menyer kan vises når brukeren samhandler med et synlig element eller når de trykker på menyknappen på enheten.

Bruksanvisning

1 Åpne din Android-prosjektet i Integrated Development Environment. Du kan lokalisere menyen ressurser for søknaden din ved å bla til "res" -mappen. Hvis du bruker Eclipse, som er den anbefalte IDE for Android, kan du få tilgang til program kataloger bruker Package Explorer. Meny ressursene bør plasseres i en mappe som heter "meny" inne i "res" -mappen. Hvis søknaden ennå ikke har en meny mappe, opprette en ved å høyreklikke på "res" -mappen og velge "New" og deretter "Folder". Skriv inn navnet "-menyen," og klikk "Finish" i dialogboksen som vises. Din meny mappen skal nå vises i programpakke.

2 Opprett en XML-fil for din meny. Høyreklikk menyen mappen, og velg "New" og deretter "File" for å lage en XML-fil. Skriv inn navnet på filen din - for eksempel "my_menu.xml" eller et navn som gjenspeiler formålet med menyen. Din IDE kan sende ut feilmeldinger fordi innholdet i menyen er ikke riktig strukturert ennå. Ignorer disse meldingene for nå. Åpne XML-filen i teksteditoren din IDE ved å dobbeltklikke det i programkatalogen. Du bør se menyen XML vises.

3 Endre XML markup for din meny. Inne menyen din fil, erstatte innholdet med følgende disposisjon kode:
<Meny xmlns: android = "http://schemas.android.com/apk/res/android&quot;>
</ Meny>

Lagre filen. Din IDE skal slutte å gi ut feilmeldinger. Dette er omrisset av en meny i en Android-applikasjon. Mellom åpning og lukking meny koder, kan du plassere elementene du vil menyen for å presentere for brukerne.

4 Legg til elementer i menyen. Mellom meny koder i XML-kode, legger du til følgende eksempelkoden for å lage to menyelementer for søknaden:
<Item android: id = "+ id / help" android: title = "Hjelp" />
<Item android: id = "+ id / om" android: title = "Om" />

Denne koden bestemmer teksten som skal vises for hver av menyelementene. Hvis du ønsker å legge til ikoner, kan du lagre dem i programmets "drawable" -mappen, endre XML koden som følger:
<Item android: id = "+ id / om" android: title = "Om" android: icon = "@ teikne / om" />

Endre koden for å matche navnet på ikonet bildefiler.

5 Be Java for å lage din meny. I Java klassefilen for aktiviteten du vil at menyen skal vises i, må du instruere programmet til menyelementer du definert i XML-kode. Åpne Java-filen for aktivitet og legg til følgende metode:
public boolean onCreateOptionsMenu (Meny menyen) {
MenuInflater menuInflater = getMenuInflater ();
menuInflater.inflate (R.menu.my_menu, menyen);
return true;
}

Denne koden instruerer program for å bruke menyen skissert i "my_menu" XML-fil.

Hint

  • Du kan også lage kontekstmenyer, som vises når en bruker lang-trykker et element i programmet.
  • For å implementere hva som skal skje når brukerne samhandle med menyelementer, må du gi den "onOptionsItemSelected" metoden.