Hvordan lage en midlertidig stasjon

Hvordan lage en midlertidig stasjon


Microsoft Windows-datamaskiner har en kraftig kommandolinje som gjør det mulig å automatisere oppgaver som utføres gjentatte ganger ved å skrive skript som fanger kommandoer og pakke dem inn i en enkelt kjørbar fil. Kommandoer kreve en fullstendig bane til ressurser på en delt nettverksressurs med mindre banen er også konfigurert som en tilordnet stasjon på datamaskinen. Windows-operativsystemer inkluderer kommandolinje verktøy som kan forvandle en lang felles katalogbane i en enkelt midlertidig stasjonsbokstav for å forenkle både kommandolinje utførelse og skript. Bruk "pushd" kommando for å opprette midlertidige stasjoner som forenkler kommandolinje utførelse og skript.

Bruksanvisning

1 Boot Windows-maskinen og logge inn med legitimasjon av en brukerkonto som også har tillatelse til å få tilgang til nettverksressurser du ønsker å bruke.

2 Klikk på "Start" eller "Globe" -knappen i nedre venstre hjørne av PC-skrivebordet klikker du på "Programmer" og deretter "Tilbehør". Høyreklikk på kommandolinjen ikonet i menyen som vises, og klikk deretter på "Kjør som Administrator."

3 Type "pushd \ filserver \ sharedpath \ katalog", erstatte \ filserver \ sharedpath \ katalog "med den fullstendige banen til katalogen du ønsker å få tilgang via nettverket.

4 Trykk på "Enter" -tasten, og maskinen vil da knytte fulle del banen som er angitt i "pushd" kommandoen med neste tilgjengelige stasjonsbokstav på datamaskinen starter med bokstaven "Z." Stasjonsbokstaven tildelt kan nå brukes til å få tilgang til felles katalog stedet for å bruke den fullstendige banen til den delte mappen.