Hvordan lage en navigasjonsfelt GIFs

Hvordan lage en navigasjonsfelt GIFs


Så snart websider ble grafisk, GIF-bilder var tilgjengelig for å gi nettsteder en fargerik preg som ikke kan oppnås med tekst alene. Mens en GIF ikke kan være best for visning av bilder, gjør den mindre filstørrelsen dette formatet ideelt for nettstedet navigeringsknapper, spesielt når sidene lastes sakte du bruker oppringt forbindelser. Selv PNG-bilder i stor grad har overgått GIFs på moderne websider, GIF fortsatt er bred bruk gitt sin enkle skapelse. En navigasjonslinjen kan gjøres raskt ved hjelp av Paint, Microsofts innebygde bilderedigering verktøyet.

Bruksanvisning

1 Åpne Paint.

2 Klikk på den blå menyknappen for å åpne hovedrullegardinmenyen, og klikk deretter på "Properties".

3 Angi bredden og høyden størrelser i piksler. Knapper på navigeringslinjer er vanligvis lang og tynn, for eksempel 100 piksler bred og 20 piksler i høyden.

4 Klikk på ikonet maling bøtte på verktøypaletten, klikk på en farge for knappen bakgrunn på paletten Farger.

5 Klikk på bildet. Bakgrunnen endres til den valgte fargen.

6 Klikk på "A" -ikonet ved siden av maling bøtte på verktøypaletten, klikk på bildet. Paint vil bytte til fanen Tekst.

7 Klikk på Font rullegardinmenyen for å velge skrifttype for knappen, angi skriftstørrelse og klikk deretter på en hvilken som helst av de skriftegenskaper, for eksempel fet, kursiv eller understreket.

8 Klikk på en farge for teksten på paletten Farger, og klikk på bildet. Skriv inn teksten for knappen. Felles navigasjonsknappene er "Home", "Om", "Kontakt" og "support".

9 Klikk på en av håndtakene på den valgte tekstboksen og flytt den for å flytte teksten på knappen.

10 Klikk på den blå menyknappen, klikk "Lagre som", deretter "GIF bilde." Skriv inn et filnavn for knappen i dialogboksen Lagre som, og klikk deretter på "Lagre". Klikk "OK" når du ser advarsel om fargekvaliteten blir redusert.

Hint

  • Button filnavn skal samsvare med teksten på hver knapp, for eksempel "home.gif" eller "about.gif."
  • Hver GIF filen skal være av samme størrelse, som alle bildene vil bli stilt opp på nettsiden for å opprette navigasjonslinjen.