Hvordan lage en nettverkskartet

Hvordan lage en nettverkskartet


Å gjøre et nettverkskart kan gi dine kolleger eller potensielle kunder en idé om hvilke muligheter som blir tilgjengelig på grunn av implementering eller endre et datanettverk. Microsoft Visio er en grafikk programvare som er tilgjengelig for gratis prøveversjon nedlasting på Microsoft.com som er laget spesielt for å representere nettverk av ulike typer med industristandard symboler. Hvis du aldri har brukt Microsoft Visio før, vil du bli overrasket på flere typer funksjonsrike alternativer tilgjengelig for å gjøre diagram opplevelsen mer behagelig enn å prøve å lage en fra bunnen av.

Bruksanvisning

1 Åpne Microsoft Visio. Velg "Nettverk" fra mappene i kolonnen til venstre. Skjermen vil endres med en liste over nettverk maler å velge mellom. Klikk på "Grunnleggende nettverksdiagram." Klikk på "Create" -knappen i nedre høyre hjørne av skjermen. Et tomt rutenett vises i høyre på skjermen.

2 Klikk på de to nederste tappene på "Shape" kolonnen på venstre side for å se annen datamaskin, monitor, nettverk og perifere figurer til din disposisjon.

3 Klikk på den blå "Bruker" -ikonet form i "Nettverk og eksterne enheter" -kategorien. Dra form over til nettet og slipper museknapp. Dette vil være begynnelsen på nettverkskartet siden nettverk må involvere en innvielse av en bruker.

4 Fortsett å klikke og dra nødvendige figurer til nettet og plassere dem på nettet der du trenger dem for å være. For å legge til en side til nettverkskartet, høyreklikk på "Side 1" fanen nederst på skjermen. Velg "Insert Page" og fortsette å plassere elementer som er nødvendig på neste tavla.

5 Koble nettverks figurer ved å klikke på "Connector Tool" ikonet til venstre for den store "A" i ikonet verktøylinjen øverst på siden. Hold markøren over den første formen på nettverkskartet og hold markøren ned når du ser den røde "x". Dra musepekeren til neste form med andre røde "x" og la gå. En koblingslinjen vises. Fortsett å koble til ikoner på kartet nettverket etter behov.

6 Merk noen ikoner du trenger ved å klikke på den store "A" i ikonet verktøylinjen øverst på siden, aktiverer tekstverktøyet. Dobbelklikk ved siden av ikoner på nettverkskartet. Skriv inn eventuell tekst nødvendig og trykke "Enter" -tasten når du er ferdig.

7 Lagre arbeidet ditt når du er ferdig.

Hint

  • Du kan lage et nettverksdiagram med andre fri programvarepakker tilgjengelig på Internett så lenge programvaren leveres med ikoner som er lett gjenkjennelige som nettverkskomponenter som ikoner for brannmurer, PDA, personlige datamaskiner, bærbare datamaskiner, ledninger bokser og mer. Hvis du ikke gjør et nettverkskart for et datasystem, men i stedet, sier en nettverkskart av et selskap kommandokjeden, for eksempel, kan du enkelt bruke figurene som finnes i et tekstbehandlingsprogramvare som inneholdt kvadrat og rektangel figurer sammen med forbindelseslinjene for å sette inn i dokumentet.
  • Du kan finne under opprettelsen av nettverkskartet som du vil detalj ut enkelte deler mer enn andre. Når du er ferdig med den generelle nettverkskartet, kan du alltids lage et eget dokument på detaljer ut den delen som trenger mer detaljert diagram. Opprettelsen av nettverkskartet kan ta lengre tid enn forventet hvis du ikke er kjent med funksjonene i Microsoft Visio.