Hvordan lage en oppstartbar USB Flash Disk

Hvordan lage en oppstartbar USB Flash Disk


De fleste datasystemer ikke Java laget for å starte opp fra en flash-stasjon, for eksempel en USB-minnepinne, men i stedet er satt opp til å starte opp fra en diskett. Hvis du ikke har en diskettstasjon på datamaskinen, er det mulig å bruke en USB-stasjon i stedet, men du må laste ned og bruke flere tredjeparts programvareløsninger. Du må også endre flere innstillinger i datamaskinen og på USB-stasjon, som kan være en komplisert prosess.

Bruksanvisning

1 Start datasystemet. Trykk på "F1" knappen flere ganger når omstart prosessen starter til BIOS-menyen vises på skjermen. Trykk på pil ned-tasten og markere "Advanced" alternativet.

2 Trykk "Enter" og deretter bla nedover til "Enable USB Support." Trykk "Enter" igjen for å slå på USB oppstart alternativet. Trykk "F10" for å avslutte starte datamaskinen på nytt og gå tilbake til operativsystemet.

3 Sett inn USB flash-disk til USB-porten på datamaskinen. Klikk på Start-menyen og velg deretter "Min datamaskin". Høyreklikk USB-stasjonen og velg "Format" alternativet. La de ulike rullegardinmenyene på standardinnstillingene, og klikk på "Start Format."

4 Merk stasjonsbokstaven knyttet til USB-stasjonen i "Min datamaskin" -menyen, som for eksempel G: \ eller F :. Naviger nettleseren til koblingen i Resources for "Bart MBKT" program.

5 Last ned og installere programvaren. Åpne programmet. Klikk i kommandolinjen og skriv uttrykket "mkbt -x bootsect.bin" etterfulgt av stasjonsbokstaven for USB-stasjonen. For eksempel, hvis USB-stasjonen er "F" stasjon, type "mkbt -x bootsect.bin F :."

6 Lukk Barts MBKT program og gå tilbake til nettleseren. Følg linken i Resources til nettstedet "Boot CD". Søk etter boot disk som tilsvarer datamaskinens operativsystem.

7 Last ned boot informasjonen for ditt operativsystem og deretter overføre den til USB flash-stasjonen. Start datamaskinen med USB-stasjonen fortsatt satt inn i USB-porten for å starte datamaskinen fra stasjonen.

Hint

  • Du må kanskje trykke på en annen tast for å få tilgang til BIOS-innstillingene. Andre vanlige alternativer er "F2", "F8" og "F10". Avhengig av produsenten av datamaskinen, kan den nøyaktige fremgangsmåten for å endre BIOS-innstillingene være litt annerledes. Se i bruksanvisningen som fulgte med datamaskinen, eller gå til produsenten av datamaskinen hjemmeside for mer informasjon om den eksakte BIOS-innstillingene for å endre for å gjøre maskinen starte opp fra en USB-stasjon.