Hvordan lage en oppstartbar USB-stasjon for Linux

Hvordan lage en oppstartbar USB-stasjon for Linux


USB-minnepinner kan gi hendige bærbare måter å transportere filer, men med Linux, kan du ta med hele operativsystemet i tillegg til å bruke på hvilken som helst datamaskin som kan starte opp fra en USB-stasjon. Opprette en oppstartbar USB-stasjon eller en LinuxLive USB-stasjon er en prosess innebygd i mange Linux-distribusjoner. Det er også noe du kan gjøre på andre operativsystemer ved hjelp av gratis tredjepartsverktøy.

Bruksanvisning

1 Bruk den medfølgende Live-USB skaper i din Linux-distribusjon for å skape LinuxLive USB. Last ned ISO-filen du vil bruke for din Live-USB-stasjonen. Plugg inn USB-flash-stasjon. Åpne Startdisk Creator fra programmenyen. Velg ISO-filen du lastet ned fra listen over ISO-filer. Marker USB flash-stasjonen fra den eksterne stasjonen listen. Klikk på knappen som sier "Make Startup Disk."

2 Last ned et tredjepartsverktøy for å opprette en LinuxLive USB på en Windows-maskin. Enkelte populære verktøyene er YUMI, XBOOT og sardu. De er alle verktøyene du laster ned. Last ned ISO-filen, koble til USB flash-stasjonen finner ISO-filen på datamaskinen i verktøyet, angi bokstaven for den aktuelle USB-stasjonen og klikk på knappen for å lage Linux LiveUSB stasjon.

3 Lag en Linux oppstartbar USB-stasjon på en Mac-maskin, ved å laste ned ISO-filen du vil bruke i din nedlastingskatalog og oppgi følgende kommandoer i kommandolinje terminal:

diskutil unmountDisk / dev / diskN

sudo dd if = / nedlastinger / linux.iso av = / dev / diskN bs = 1m

diskutil eject / dev / diskN

Substitute bokstaven for USB-stasjonen der det står "diskN" og navnet på ISO-filen der det står "linux.iso."

Hint

  • Hvis din Linux installasjon ikke har Startup Disk Creator, kan du også bruke kommandolinjen for å installere syslinux på USB flash-stasjon og kopiere ISO-filen fra datamaskinen til Flash stasjonen. Du må kanskje gjøre noen små justeringer til fil for å få flash-stasjonen til å starte ordentlig på denne måten.
  • Unetbootin er et gratis open-source verktøy som du kan laste ned og installere på Windows, Mac eller Linux for å lage en oppstartbar USB-stasjon for Linux.