Hvordan lage en oppstartsdiskett for Windows 2000 Pro

Hvordan lage en oppstartsdiskett for Windows 2000 Pro


Microsoft Windows 2000 er et eldre operativsystem fortsatt brukes i noen hjem og kontormiljøer. Operativsystemet har en spesiell program du kan bruke til å lage en boot disk for enten en diskett, CD eller DVD. En boot disk er en viktig akutt komponent når datamaskinen ikke er i stand til å starte opp operativsystemet. Den kan brukes til å reparere oppstartsfiler på harddisken, og lagre filer når oppstartssektoren er skadet.

Bruksanvisning

1 Klikk på Windows Start-knappen og velg "Kjør". Skriv "cmd" i tekstboksen og trykk "OK" -knappen for å åpne Windows ledetekst.

2 Sett inn disken til å formatere inn i den aktuelle stasjonen. Sett inn Windows-installasjonen i CD-ROM-stasjonen. Hvis du bruker CD-ROM-stasjonen for en boot disk, kopiere "Bootdisk" -mappen fra installerings-CDen for Windows til harddisken.

3 Type "<stasjon>:" i Windows ledetekst og trykk "Enter" -tasten. Erstatt "<stasjon>" med stasjonsbokstaven der Windows 2000 CD er satt inn. Hvis du kopierte "bootdisk" -mappen på harddisken, skriver du inn plasseringen der mappen er kopiert inn kommandoskall i Windows.

4 Enter "Bootdisk" i ledeteksten, og trykk "Enter" -tasten. Kommandoen oppretter en oppstartsdiskett for Windows 2000-maskin.