Hvordan lage en partisjon for Windows 7

Hvordan lage en partisjon for Windows 7


Som standard installerer Windows 7 steder operativsystemet på den primære harddisken. For de som ikke ønsker å erstatte sine eksisterende operativsystem, men en egen harddisk partisjon kan opprettes. Selv om det er en rekke tredjepartsverktøy som kan brukes til å endre størrelsen eksisterende partisjoner og opprette nye, kan en ny partisjon også opprettes ved hjelp av verktøy som allerede finnes i tidligere versjoner av Windows. Opprette en partisjon for Windows 7 kan ta litt tid, avhengig av ønsket størrelse på partisjonen, men trinnene involvert i prosessen er relativt enkel.

Bruksanvisning

1 Åpne "Start" -menyen ved å klikke på "Windows" knappen på oppgavelinjen eller trykke på "Windows" tasten på tastaturet. Klikk på "Control Panel" element for å åpne Kontrollpanel-vinduet.

2 Klikk på "System og vedlikehold" overskriften i kontrollpanelet, velg deretter "Administrative Tools" element. Dobbeltklikk på "Computer Management" oppføring for å åpne vinduet Datamaskinbehandling.

3 Velg "Disk Management" alternativet som er oppført under "Storage" i navigasjonspanelet på venstre side av vinduet.

4 Høyreklikk på partisjonen du ønsker å krympe for å skape rom for din Windows 7-partisjonen. Velg "Shrink Volume ..." fra kontekstmenyen som åpnes, og vent mens Windows avgjør hvor mye partisjonen kan reduseres.

5 Skriv inn det beløpet som du ønsker å krympe den eksisterende partisjonen; standardverdien er det høyeste beløpet (i megabyte, ikke gigabyte) der det kan bli redusert, men du kan endre dette hvis du ønsker å forlate ekstra plass på partisjonen.

6 Klikk på "Shrink" knappen og vent mens Windows justerer størrelsen på eksisterende partisjon.

7 Høyreklikk på den ledige plassen som ble frigjort av endringen i partisjonsstørrelsen. Velg "New Simple Volume" fra kontekstmenyen som åpnes for å åpne "New Simple Volume Wizard."

8 Klikk "Next" for å gå videre i veiviseren. Angi størrelsen på den nye partisjonen som du ønsker å lage (igjen, i megabyte i stedet for gigabyte); Windows 7 krever minst 16 gigabyte (15384MB) for å installere 32-bitsversjonen av operativsystemet eller 20 gigabyte (20480MB) for å installere 64-bit versjon. Klikk "Next" for å fortsette.

9 Velg en stasjonsbokstav for den nye partisjonen, og klikk deretter på "Next".

10 Klikk "Next" for å formatere den nye partisjonen ved hjelp av standard formateringsalternativer.

11 Klikk på "Finish" -knappen for å godta alternativene du har valgt og begynne å lage din nye partisjon for Windows 7. Når partisjonen er opprettet, kan du starte datamaskinen på nytt og begynne å installere Windows 7 på den partisjonen som du har gjort .

Hint

  • Sørg for at du er logget inn på en konto med administratorrettigheter før du prøver å opprette en ny partisjon.