Hvordan lage en primær partisjon i XP Home

I Windows XP (og alle nyere Windows-operativsystemer) brukere har muligheten til å opprette partisjoner i ledig plass på harddisken. En primær partisjon ser ut og fungerer som en egen stasjon i systemet og kan brukes til å installere et eget operativsystem eller bare holde data separert. Microsoft "Disk Management" verktøyet gjør opprette og administrere partisjoner en enkel oppgave i alle Windows-systemer. Brukere får lov til å opprette opptil fire primære partisjoner per harddisk.

Bruksanvisning

1 Åpne "Computer Management" -verktøyet. For å gjøre dette, klikk på Start> Kontrollpanel> Ytelse og vedlikehold> Administrative verktøy, og dobbeltklikk på "Computer Management." En gang inne i verktøyet, velger du "Disk Management" listeelement fra "Storage" i ruten til venstre.

2 Klikk for å velge den ledige delen av harddisken (ledig plass kan identifiseres av den sorte fargen, tildelt plass ved blå), høyreklikk på den ledige plassen og velg "Ny partisjon" (fra kontekstmenyen).

3 Trykk "Next" etter å ha lest velkomstskjermen til veiviseren for ny partisjon, og velg deretter "Primary partisjon" for partisjonen type på "Select Partition Type" skjerm. Trykk "Next" for å fortsette.

4 Angi størrelsen for partisjonen på neste skjerm. For å gjøre dette, bare skrive inn et tall i "Partition størrelse i MB" tekstfeltet. Partisjons størrelse grenser (høyeste og laveste) vises på skjermen. Trykk "Next" for å fortsette.

5 Trykk "Next" på de to neste skjermbildene for å godta standardinnstillingene (anbefales), eller følg instruksjonene på skjermen for å tildele din egen stasjonsbokstav og filformat (anbefales ikke). Når du er klar, kan du trykke "Finish" på "Settings anmeldelse" skjerm lage din partisjon.

Hint

  • Se ressurs for instruksjoner om hvordan du oppretter ledig plass (for partisjon skapelse) hvis harddisken er allerede fullt tildelt.