Hvordan lage en projektor ut av papp og et forstørrelsesglass

Hvordan lage en projektor ut av papp og et forstørrelsesglass


En grunnleggende projektoren fungerer ved å sende lys gjennom en linse, med fokus det inn et bilde som kan projiseres på en vegg eller skjerm. Mens de fleste moderne projektorer lage dette bildet internt, kan den samme effekten oppnås ved å fokusere bildet av en hvilken som helst TV eller dataskjerm gjennom et forstørrelsesglass linse. Hovedutfordringen er å riktig plassere linsen og hindre noen lys som kommer mellom bildet på skjermen og linsen. Med litt forsiktighet, kan dette gjøres ved hjelp av et par pappesker og massevis av duct tape.

Bruksanvisning

1 Linje innsiden av bokser med svart bygging papir eller male innsiden av boksene svart. Minimere kilder til refleksjon inne i boksene vil resultere i en lysere, klarere bilde.

2 Skjære et hull i bunnen av den store boksen akkurat stor nok for den lille boksen for å passe inn i ved hjelp av en kniv. Hullet bør kuttes så nær sentrum av den store boksen som mulig og den lille boksen skal passe perfekt inne i hullet.

3 Skjær et hull i bunnen av den lille boksen akkurat stor nok for forstørrelsesglass objektivet for å passe inn. Hullet bør kuttes så nær sentrum av den lille boksen som mulig og på forstørrelsesglasset bør passe perfekt inne i hullet.

4 Plasser den store boksen rett foran skjermen du har tenkt til prosjekt. Hvis du bruker en dobbel-konkav linse, vil skjermen må være snudd opp ned. Bruk tape til å feste boksen til foran skjermen og stenge av noen sømmer der lyset kan komme inn i boksen fra utsiden.

5 Slå på skjermen. Skyv den lille boksen inn og ut for å justere fokus på projektoren før du har et klart bilde på en flat, glatt overflate.

Hint

  • En blank hvit vegg eller et glatt ark gjøre gode projeksjonsskjermer. Den grovere overflaten, jo vanskeligere vil det være å oppnå et klart bilde. Denne projektoren vil fungere best i et mørkt rom, som ambient lys kan overvelde lyset som kommer fra projektoren.
  • Sørg for at projektoren ikke dekker noen av skjermens ventilasjonsspalter. Blokkering av disse spaltene kan føre til at skjermen blir overopphetet og kan forårsake skade.