Hvordan lage en rullegardinliste i Microsoft Excel

Hvordan lage en rullegardinliste i Microsoft Excel


Microsoft Excel brukes ofte for dataregistrering, som den innebygde celler opprettet av kolonner og rader i et regneark gir umiddelbar organisasjon. Hvis du oppretter et regneark der du eller andre brukere legge inn data, kan du begrense og kontrollere data i bestemte celler ved å lage en rullegardinliste. For å legge inn data i cellen, en bruker klikker bare på cellens pilen og velger et element fra listen.

Bruksanvisning

1 Skriv inn listeelementene i cellene i en kolonne av gjeldende regneark eller et annet regneark. Navn på listen hvis du skriver det inn i et annet regneark. Velg listen og klikk inne i "Name" boksen øverst i venstre hjørne av regnearket ved siden av "Formula Bar." Skriv inn et navn på listen og trykk "Enter".

2 Klikk på cellen der du vil opprette en rullegardinliste. For å legge inn en liste i flere celler, trykk og hold "Ctrl" -tasten og klikk på hver celle der du vil bruke listen.

3 Gå til "Data" -menyen i Excel 2003. Klikk "Validering" og gå til "Innstillinger" kategorien i "Data Validation" dialogboksen. Gå til "Data" -fanen i Excel 2007. Klikk "Data Validation" og velg "Data Validation" fra menyen. Gå til "Innstillinger" kategorien i "Data Validation" dialogboksen.

4 Velg "List" i "Tillat" boksen. Skriv inn et likhetstegn etterfulgt av celleområdet som inneholder listen inn i "Source" boksen hvis listen er på samme regneark. Skriv inn et likhetstegn etterfulgt av områdenavn inn i "Source" boksen hvis du har opprettet en liste på et annet ark. For eksempel, hvis området heter "Frukt," type "= Fruits" inn i "Source" boksen.

5 Fjerne "Ignorer Blank" boksen hvis du ønsker å kreve at brukerne å velge et listeelement i stedet for å forlate cellen tom. Gå til "Input Message» -feltet hvis du vil vise en melding når cellen er valgt. Skriv inn meldingen i "Input Message" boksen. Klikk "OK" for å lage rullegardinlisten i den valgte cellen.