Hvordan lage en selvinstaller oppstartbar USB-nøkkel for å installere et OS

Hvordan lage en selvinstaller oppstartbar USB-nøkkel for å installere et OS


Noen PC-eiere krever maksimal portabilitet fra bærbare datamaskiner, og med mye av dagens programvare tilgjengelig på Internett, er du neppe til å møte mange problemer hvis du kjøper en tynn bærbar PC uten en optisk stasjon - med mindre du trenger å installere et operativsystem. De fleste operativsystemer fortsatt sende på optiske plater. Men du kan omgå dette problemet ved å lage en USB-nøkkel oppstartbar og bruker en datamaskin med en optisk stasjon for å kopiere innholdet i et operativsystem disk til USB-nøkkel.

Bruksanvisning

1 Sett USB-nøkkelen inn i en av datamaskinens åpne USB-porter.

2 Åpne Start-menyen og skriv "diskpart" i søkefeltet nederst. Trykk enter." Windows viser ledeteksten og kjører Diskpart verktøyet. Vinduet viser meldingen "Diskpart>".

3 Type "list disk" og trykk "Enter". Vinduet viser en liste over datamaskinens lagringsenheter. Spill tallet i "###" -kolonnen for din USB-nøkkel; denne enheten skal vise et tall, for eksempel "4 GB" i "Size" -kolonnen, i motsetning til en mye større verdi, for eksempel "120 GB" for harddisken til datamaskinen.

4 Skriv "velg disk (nummer)" og trykk "Enter", der tallet er den du registrerte i forrige trinn. For eksempel kan det ferdige kommandoen lese "select disk 2."

5 Type "ren" og trykk "Enter". Denne operasjonen fjerner den gjeldende partisjonen fra USB-nøkkel, så sørg for at du har fjernet alle data fra enheten du ønsker å beholde.

6 Skriv "opprette partisjon primære" og trykk "Enter". Denne kommandoen lager en ny partisjon på USB-nøkkel.

7 Type "aktiv" og trykk "Enter". Denne kommandoen gjør den nye partisjonen oppstartbar.

8 Skriv "format fs = fat32 rask" og trykk "Enter". Dette formaterer partisjonen, noe som gjør det mulig å lagre data på den.

9 Skriv "tildele bokstav = e" og trykk "Enter". Dette gir USB-nøkkel stasjonsbokstaven "E:" i Windows. Hvis du allerede har en stasjon med det oppdraget, bruke et annet brev.

10 Lukk ledeteksten og setter inn platen for det operativsystemet du vil installere. Hvis platen viser automatisk en installasjonsvinduet, lukke vinduet.

11 Åpne Start-menyen og klikk på "Computer" -ikonet.

12 Høyreklikk på ikonet for den optiske stasjonen, og velg "Utforsk".

1. 3 Trykk på "Ctrl" og "A" -tastene for å markere alle filene og mappene på operativsystemet plate. Høyreklikk filene og velg "Kopier".

14 Klikk "Tilbake" for å gå tilbake til "Computer" -vinduet, og dobbeltklikk på ikonet for USB-nøkkel.

15 Høyreklikk i det åpne vinduet og velg "Lim inn" for å kopiere innholdet i operativsystemet platen til USB-nøkkel.

16 Flytt USB-nøkkel til en datamaskin uten en optisk stasjon for å begynne å installere operativsystemet.