Hvordan lage en snarvei på skrivebordet i Linux for spill på den andre stasjonen

Hvordan lage en snarvei på skrivebordet i Linux for spill på den andre stasjonen


En Linux-system fungerer godt med flere partisjoner og stasjoner; den behandler dem alle som én fil system selv med forskjellige formater. Selv om et program eller spill er lagret på en egen partisjon eller en annen stasjon, kan du kjøre den uten problemer. Ved å gjøre en snarvei på skrivebordet - bare en tekstfil med instruksjoner om å lansere din søknad - vil du ikke nødt til å vasse gjennom lag av kataloger for å kjøre programmet eller spille spillet ditt.

Bruksanvisning

1 For å få tilgang til program eller spill - kalt mygame på den andre harddisken, første partisjon - må du montere den partisjonen. I en rot skall, type "mount / mnt / hdb1" uten quotes.On noen distribusjoner, skjønt, monteringspunkter kan lagres i / media istedenfor / mnt, og stasjonen kan være sdb stedet for hdb. Sjekk din for å være sikker.

2 Hvis du ikke vet hvor den binære eller exe-filen for spillet er, gå til en kommando shell og skriv "mc" - uten anførselstegn - for Midnight Commander. Når den kommer opp, gå til "Command" -menyen og velg "Find File". Skriv inn navnet på filen. Midnight Commander vil gi deg en liste over filer med det navnet.

3 Fra den listen, finn binærfil og ikonet filen. Du trenger begge deler.

4 Fra en root shell, igjen gå til Midnight Commander. Endre katalogen over til / usr / share / applikasjoner. Du vil finne noen Desktop-filer. Velg en, trykke "F4" for å redigere, og trykk "F9" for rullegardinmenyer. Under "File", velg "Lagre som" og lagre filen under det nye navnet: mygame.desktop.

5 Nå redigere noen linjer i den nye Desktop-filen:

Name = MyGame

Comment = Launch MyGame

Terminal = False

6 Deretter legger plasseringen av spillets binærfil. Et eksempel:

Exec = / mnt / sdb1 / usr / bin / mygame

Hvis det er en Windows-spill som går fra Wine, må du putte det i:

Exec = vin / mnt / sdb1 / usr / bin / mygame

7 Skriv inn plasseringen av ikonet. Eksempel:

Icon = / usr / share / pixmaps / mygame.png

Det vil være andre linjer i Desktop-fil; ikke bry deg om dem. Så lenge Navn, Command, Terminal, Icon, og spesielt Exec linjene er fylt ut riktig, bør filen fungere uten problemer.

8 Hit "F2" for å lagre filen, og deretter lukke den. Du er tilbake i Midnight Commander.

9 I den andre ruten i to-ruten Midnight Commander display, ta opp / home / Desktop. Hit "Tab" for å bytte frem og tilbake mellom rutene. Velg "mygame.desktop" og trykk "F5" for å kopiere den til skrivebordet ditt katalogen.

10 Se på skrivebordet ditt. Din nye kjørbar ikonet skal være der. Klikk på den og spillet vil komme opp. Hvis ikke, sjekk din Desktop-fil for skrivefeil, spesielt i Execute linjen.

Hint

  • Vær forsiktig arbeider som root; du kan gjøre noe til en fil og skade systemet.
  • Nøyaktig skrive er viktig.