Hvordan lage en Sphere i Illustrator

Hvordan lage en Sphere i Illustrator


Starter i Adobe Illustrator CS2, Adobe lagt til en grunnleggende 3-D rendering-motoren i programmet. Dette gjør at en grafiker til å lage enkle gjengitt effekter, som tredimensjonale ekstruderte former og kuler, i en skalerbar, vektorformat. Dette er ikke på langt nær så kraftig som en egen 3-D rendering-program, som 3D Studio Max, Lightwave, Maya eller Rhino, men det er ikke ment å være; en illustrasjon program behøver bare skape rimelig overbevisende 3D-effekter for statiske 2D-skjermer.

Bruksanvisning

1 Start Illustrator med et tomt dokument.

2 Sett fyllfarge til 40 prosent svart. Sett strek til "off".

3 Velg Ellipse verktøyet og tegne en sirkel ved å holde nede Skift-tasten mens du flytter musen.

4 Velg direkte valg verktøyet (den hvite pilen) og velg den venstre halvdelen av sirkelen du nettopp laget. Trykk på "Delete" -tasten for å slette den.

5 Klikk på "Effects" -menyen, og velg "3-D" fra den delen av det Illustrator Effects. Velg "Revolve" fra undermenyen som kommer opp. En dialogboks med flere alternativer vil komme opp. La alle alternativene på sine opprinnelige verdier.

6 Klikk på "OK". Du vil nå ha en gjengitt grå sfære i grafikken.

Hint

  • Klikk i boksen merket "Preview" på Revolve dialogboksen som kommer opp, og utforske de ulike innstillingene og hva de gjør. Selv om dette er et enkelt verktøy, har det en rekke alternativer. Du kan opprette opprette ubegrensede variasjoner på kuler med Illustrator.