Hvordan lage en Tankekart på Microsoft Word

Tankekart er nyttige diagrammer som brukes i brainstorming. Et konsept eller idé er i sentrum, omgitt av beslektede begreper og attributter. Ved hjelp av et tankekart vil hjelpe deg å koble relasjoner mellom begreper og kartlegge dine ideer i en organisert måte. Det er spesielt nyttig når du skriver en historie eller andre dokumenter som en avhandling. Det er et flott visuelt hjelpemiddel for folk å bruke som trenger å visualisere og dokumentere sine ideer. Det finnes en rekke verktøy tilgjengelig i markedet for å lage tankekart. Men det er også ganske enkelt å lage et tankekart i Microsoft Word.

Bruksanvisning

1 Gå til "Sett inn" -kategorien. Klikk på "Shapes" og velg en sirkel. Dobbeltklikk på en sirkel for å sette det inn i dokumentet. Bruk musen til å dra sirkelen til midten av siden.

2 Klikk på "Text Box" i menyen Sett inn. Velg hvilken type tekstboksen du ønsker å bruke. Skriv inn konseptet i tekstboksen. Du kan justere størrelsen på den ved hjelp av håndtakene. Høyreklikk på tekstboksen og velg "Format Text Box". Gå til fanen "Farger og linjer" og velg "No Color" i Color rullegardinmenyen. Klikk på "OK". Dette vil skjule kantlinjene i tekstboksen. Dra tekstboksen i midten av sirkelen. For eksempel kan vi bruke "Internkontroll" som vårt tema.

3 Gå til "Sett inn" -kategorien. Klikk på "Shapes" og dobbeltklikk på en linje for å sette det inn i dokumentet. Bruk musen til å dra linjen til en av kantene av sirkelen. Gjenta trinn 2 og 3 for å legge en beslektet konsept. Gjenta disse trinnene for å legge grener og attributter i å fullføre ditt tankekart. I vårt eksempel, kan ideer relatert til internkontroll omfatter følgende: hindre ansattes tyveri, regnskap system, dokumentasjon og arbeidsdeling.