Hvordan lage en utvidet Logic partisjon i Linux

Hvordan lage en utvidet Logic partisjon i Linux


Linux er en UNIX-basert operativsystem som vanligvis brukes for serverdatamaskiner og i noen tilfeller, som den primære operativsystem for arbeidsstasjoner. Partisjonering innebærer å dele en enkelt harddisk i separate deler. Dette er vanlig å skille swap, hjemmekataloger eller andre filer til en separat del av harddisken.

Bruksanvisning

1 Skriv "su" i Linux ledeteksten. Dette vil be deg om root-passordet. Skriv inn root-passordet.

2 Skriv "fdisk" etterfulgt av et mellomrom og enhetens navn. Hvis harddisken er en SCSI-stasjon, vil enhetsnavnet har formatet "/ dev / sdX", der "X" er bokstaven for enheten. Den første enheten er "en," den andre enheten er "b" og så videre. Hvis harddisken er en IDE-disk, vil enhetsnavnet har formatet "/ dev / hdX." For eksempel, hvis du ønsker å lage en utvidet partisjon på andre IDE-stasjon, vil du skrive "fdisk / dev / hdb" på Linux teksten.

3 Skriv "n" for å opprette en ny partisjon. Dette vil bringe opp muligheten for "e" for utvidede partisjonen og "p" for primær partisjon. Hvis du ikke har satt opp en primærpartisjon for å fungere som en plassholder for utvidede partisjoner, vil du ønsker å skrive "p" for å lage denne partisjonen. Men, har du allerede en partisjon satt opp, hoppe over dette trinnet.

4 Skriv "n" for å opprette en ny utvidet logisk partisjon. Når du blir bedt, type "e" for utvidet partisjon.

5 Skriv inn størrelsen på den logiske partisjonen når du blir bedt. Hvis du ikke vet hvor mange sylindere stasjonsstørrelse vil være, skriver størrelsen etterfulgt av en "M" (for megabyte) eller "K" (for kilobyte). For eksempel, hvis du ønsker den utvidede logisk å være 800 megabyte, type "800M" og trykk "Enter".

6 Skriv "w" for å skrive partisjons endringer i partisjonstabellen.

Hint

  • Ikke skriv partisjonstabellen endringer i disken med mindre du er sikker på at disse er de endringene du ønsker å gjøre, spesielt hvis du sletter og / eller overskrive partisjoner.